bahart-regatta-vitorlas-verseny-balaton-hajozashu

Bahart Regatta V-VI. Futam

Balatoni Hajózási Zrt. - Badacsonytomaj - Hajóállomás és vitorláskikötő, Badacsonytomaj, Magyarország
2016. július 30 – 31.

V-VI. Futam Badacsony: Bahart-Regatta vitorlásverseny-sorozat, YS-bajnoki futam

A Bahart Regatta Amatőr vitorlásversenysorozat és Yardstick flottabajnokságnak, amely a legnagyobb amatőr vitorlásverseny a Balatonon!

A Bahart Regatta vitorlásverseny  elődje Aranysekli Vitorlásverseny néven 2004-ben indult útjára mindössze 4 vitorláshajó részvételével. A verseny azóta annyira sikeres és kedvelt lett a vitorlázók körében, hogy az átlag hajólétszám az idei Regattákon 80-85  hajó.

A versenyt kifejezetten amatőr vitorlázóknak szervezzük, elsősorban a Balatoni Hajózási Zrt-hez tartozó 9 vitorláskikötőben kikötőhelyet bérlő bérlőinknek, de a verseny népszerűsége miatt az elmúlt években más kikötőkből is szép számmal indulnak el a vitorlázók. Az eddig lezajlott  4 verseny alatt összesen 300 hajó indult, 1200 vitorlázó részvételével.

A verseny megszervezésével  az volt a Társaság alapvető célja, hogy  díjazza a vitorlásbérlői hűséget, és egy jó hangulatú, de sportértékben magas színvonalú rendezvényt kapjanak a vitorlázók. A díjazás is igen csábítóerővel bír, érdemes elindulni a Bahart Regattán, mert az első helyezett 40%, a második helyezett 20%, a harmadik helyezett 10% kedvezményt kap a következő évi kikötőhelyi díjból. Ez pl. egy első helyezett esetében több százezer forint  kedvezményt jelent.

Ezeket az eseményeket is neked ajánljuk