Volvo Ocean Race 2017-18

Alicante, Spanyolország
Útvonaltervezés Megnézem a térképen
2018. február 01 – március 31.

A VOLVO OCEAN RACE 2017-18

A Volvo Ocean Race a létező legkeményebb és a legnagyobb elismertséggel bíró vitorlás sportverseny a világon!

Egy más esemény sem teszi ennyire próbára az emberi teljesítőképességet, a felszerelést, a csapatmunkát, és a mérnöki technológiát.

A 2017-2018-as világversenyen 65 lábas, nagy teljesítényű speciálisan erre a versenyre fejlesztett vitorlásokkal vágnak neki a csapatok, eközben feszegetik a technika és a teljesítőképesség határait.

AZ ÚJ ÚTVONAL A VALAHA VOLT LEGHOSSZABB LESZ! 45.000 TENGERI MÉRFÖLD – EZ TÖBB MINT 83.000 KM!

Az út során négy óceánon kelnek át, és öt kontinens 11 városának érintésével kerülik meg a földet a versenyzők. A 2017-es évben nagyságrendileg 12500 tengeri mérföldet fognak megtenni a versenyzők a Déli-óceánon a jéghideg tengervízen az Antarktisz környékén. A legkeményebb időjárás viszonyokban, hatalmas hullámokkal és akár 130 km/h-s sebességű széllel kell megkűzdeni a csapatoknak.


ÚTVONAL

  • A 43 éves múlttal büszkélkedő Volvo Ocean Race vitorlás földkerülő verseny 2017. október 22-én rajtol a spanyolországi Alicante városából, innen egy 700 tengeri mérföldes vágtával indít Lisszabonba.
  • Ezután Fokváros következik, ahol kemény jéghideg napok/hetek várnak a vitorlázókra a déli óceánrészen, majd Hong Kongból Aucklandba, Új-Zélandra veszik az irányt a hajók.
  • Innen tovább haladva az Atlanti-óceán érintésével a Horn-fokon át a dél-brazíliai Itajai városába érkeznek.
  • Utolsó küldetésként az északi féltekére érve, az USA keleti kikötőjébe, Newportba fognak érkezni a csapatok.
  • 12 év után először térnek vissza a versenyzők brit földre, 2018 májusában Wales fővárosába, Cardiffba látogat a mezőny.
  • A verseny főszponzora a Volvo főhadiszállássa a következő állomás a svédországi Göteborgba.
  • A  2017-2018-as földkerülés Hollandiában, Hágában ér véget.

Ezeket az eseményeket is neked ajánljuk