marga-bistro1-csopak-balaton-hajozashu marga-bistro1-csopak-balaton-hajozashu marga-bistro1-csopak-balaton-hajozashu marga-bistro1-csopak-balaton-hajozashu marga-bistro1-csopak-balaton-hajozashu

Márga bisztró Csopak

Márga Bisztró, Csopak, Szitahegyi utca, Magyarország

A Balaton egyik legszebb ( ha nem a legszebb) terasza, napsütés, nyugalom, csopaki olaszrizling és helyi alapanyagokra építkező, szerethető konyha!

A Balaton egyik legszebb ( ha nem a legszebb) terasza, napsütés, nyugalom, csopaki olaszrizling és helyi alapanyagokra építkező, szerethető konyha!

Tradíció és modern technológia, gondos, profi vendéglátás, gyönyörű, mégis laza környezetben. Bisztró, borkert és rendezvényhelyszín az északi parton.

A csopaki hegyoldalban álló nádfedeles ház tornáccal pont olyan, mintha egy Móricz-regényből lépett volna elő. Ez a Balaton környékén nem lenne nagy újság, itt a főépület melletti lapostetős étterem az elég komoly újság. A birtokhoz hasonlóan az éttermet is Szent Donátnak hívták, de 2015 tavaszán új üzletvezetővel együtt új név és új étlap is érkezett.

A vérfrissítés a fővárosi MÁK Bistróból jött Deli János személyében azért, hogy olyan újhullámosan laza magyaros fogásokkal töltse fel az étlapot, mint a medvehagyma krémleves tanyasi tojással. Az árak és a Párizsnál is több misét megérő kilátás maradt, a Szent Donát Birtok borai szintén, nem véletlen, hogy a név is arra a márga nevű kőzetre utal, aminek sokat köszönhet a csopaki borvidék. Az átlagnál magasabb árkategória itt a felesleges sznobériát nem tartalmazza, csak a környékbeli termelők alapanyagaira épített igényes konyhát.

Ez a MÁRGA.

Várunk szeretettel!

Ezek a helyek is érdekelhetnek