sziget-kikoto-tiszaujvaros-hajozashu

Sziget Kikötő Tiszaújváros

Tiszaújváros, 35, 3580 Magyarország
Útvonaltervezés Megnéztem a térképen

Olyan nyugalmat áraszt ez a közeg, amilyet utoljára gyerekkoromban éreztem. Ha beülök a csónakba, és elkezdek motorozni csak néhány perc telik el és megváltozik körülöttem a világ.

Már évek óta ez a kikötő az álmom, mert horgász vagyok, víz és természetkedvelő ember. 15 éve bűvölt el a Tisza. Szerelem volt az első látásra. Kezdetben a Tisza-tóra jártam, majd az ottani Tisza szakaszra, vagy ahogy a helyiek mondják az “élőre”, mely azonnal rabul ejtett.  Azóta is vissza-visszajárok, vagy inkább zarándokolok ide, mert elvarázsol a Tisza varázslatos szépsége.

Olyan nyugalmat áraszt ez a közeg, amilyet utoljára gyerekkoromban éreztem. Ha beülök a csónakba, és elkezdek motorozni csak néhány perc telik el és megváltozik körülöttem a világ. Minden egyszerű lesz és a végletekig tiszta. A legrosszabb dolog, ami itt történhet, az az, hogy nem fogok halat.

15-20 évvel ezelőtt a “hőskorban” ezért nem számított az sem, ha sokat kellett utazni, csónakot, motort, és felszerelést cipelni és dagasztani a sarat. Akkoriban néha több volt a küzdelem, mint a peca. Ma már lényegesen könnyebb ott a helyzet, mert számos jól felszerelt kikötő közül lehet választani. Így több örömet ad a horgászat és a hajózás. Több időt tudok szánni rá, és eredményesebb is vagyok. Ráadásul azóta a családomat is magammal tudom vinni néha, hogy ők is részesei legyenek ennek a csodának.

Ezt a lehetőséget és ezt a kényelmet szeretném Önöknek felkínálni itt helyben Tiszaújvárosban is. Azt, hogy ne kelljen órákig készülődni és tervezni, ha horgászni, csónakázni vagy vízitúrázni szeretnének.

Az alábbi szolgáltatásokkal várom önöket Tiszaújvárosban a Tisza szigeten a Sziget Kikötőben:

Bértárolás:

Őrzött kikötőnkben horgászcsónakok, csónakok, kisgéphajók, jetskik, kajakok és kenuk igény esetén lakóhajók, úszó házak bértárolását vállaljuk. Amennyiben az adott úszólétesítmény telepítése engedélyköteles, nagy örömmel nyújtunk Önnek segítséget a szükséges adminisztratív teendők elvégzésében.

Autóját minden bérlőnk díjmentesen parkírozhatja le a Kikötő területén.

Ha hosszabb időt, akár több napot  szeretne horgászattal tölteni, számos szálláslehetőség közül választhat a közelben. Az árvízmentes időszakokban el tudja itt helyezni lakókocsiját is. (Figyelem: A lakókocsiban töltött éjszakák után személyenként meg kell fizetni a idegenforgalmi adót!)

A vízmentes időszakokban a kikötő kivilágított, aszfaltozott közúton keresztül közelíthető meg. Ezért Önnek nem kell összkerékhajtásos autóval, vagy terepjáróval rendelkeznie. A szigetet csak a legmagasabb vízállásoknál és csak rövid időre szokta víz borítani.

A csónakok, hajók tárolása egy 54×2 méteres úszómű mellett történik majd, ezért Önnek nem kell folyamatosan nyomon követnie a vízszint ingadozásait.

Napkeltétől napnyugtáig hozzáértő segítséget kaphat Kikötőmesterünktől, aki szívesen áll az Önök rendelkezésére.

Ezek a helyek is érdekelhetnek