Balatonmaria Heviz Motoros Balatoni Hajozasi Zrt HAJOZASHU

Túl az 500.000 utason 2017-ben a Balatoni Hajózási Zrt.

Hévíz motoros Balatonmárián, fotó © Kisbán Kázmér

Tihanyban köszöntötte a BAHART a félmilliomodik személyhajó utasát!

Az előzetes prognózis alapján és köszönhetően a hét eleji hűvösebb kirándulóidő hatására megnövekedett utasforgalomnak, a BAHART 2017. augusztus 9-én délelőtt köszöntötte FÉLMILLIOMODIK személyhajó utasát, akit a sajtó és a hajón utazók jelenlétében értékes nyereménnyel ajándékozott meg.

Szerda délelőtt 12.00 óra és 12.20 perc között 3 hajó érkezett közel egyszerre a tihanyi BAHART kikötőbe: Siófokról, Balatonlelléről és Balatonföldvárról összesen több, mint 600 utassal a fedélzetükön. A hajókon utazók közül sorsolással döntötték el a BAHART munkatársai, hogy ki lesz a szerencsés nyertes. Babar Krisztián és családja Kunszállásról érkeztek családi nyaralásra a Balaton déli partjára. A szerencsés család a Balatonboglárról 12.15-kor Tihanyba érkező menetrendi hajóról leszállva vehette át az 50.000 Ft-os utalványt, mellyel jövő év végéig bármikor további hajós élményeket szerezhetnek akár barátaikkal is kiegészülve a BAHART menetrendi, program- és sétahajóin vagy akár az év minden napján üzemelő balatoni kompokon.

„A szezon eddigi alakulása alapján bizakodó a Balatoni Hajózási Zrt. vezetése, hiszen az előzetes várakozások szerint a társaság két kiemelt üzletága, így a személyhajózás és a komp ágazat is sikeresen teljesít a 2017-os szezonban, így idén is akár rekordközeli évet zárhat az utasszámok tekintetében a Társaság. Köszönhetően a rendkívül kiemelkedő eredményt hozó első félévnek, a több hetes kánikulai időjárás ellenére is továbbra is 2-3% többlet mutatkozik a menetrendi utasforgalomban, míg a séta- és programhajózást is magában foglaló teljes utasszám esetében a tavalyi  – egyébként rekordot jelentő  – évvel megegyező forgalmi adatokat regisztráltunk idáig .” – összegezte Veigl Gábor a BAHART gazdasági és stratégiai vezérigazgató helyettese.

A Balatoni Hajózási Zrt. a legfrekventáltabb napokon akár 20.000 utast is szállít a Balaton egészét tekintve. Az átlag napi utasszám a nyári kiemelt időszakban 10.000-13.000 fő. A főidényben naponta átlagosan csaknem ezer utast szállítanak Tihanyba BAHART hajói,  ami azt jelenti, hogy minden hetedik utasunk Tihanyt választotta úticélként.

 

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!