Elmarad a Balaton-átevezés az időjárás miatt

A 10.2 kilométeres túratávot bármilyen vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, szörfdeszkával, evezős hajóval egyénileg, illetve csapatban lehet teljesíteni.

Balaton Atevezes A Langos Odaat Van Fonyod Badacsony HAJOZASHU

Bármilyen evezésre alkalmas vízi járművel részt lehet venni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) által szervezett Balaton-átevezésen, amelyet augusztus 12-én tartanak meg a Fonyód–Badacsony–Fonyód útvonalon.

FRISS!!! ÚJ IDŐPONT szeptember 9.

Óriási érdeklődés, nagy létszámú nevezés érkezett az augusztus 12-i MOL Balaton-átevezésre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által közzétett előrejelzések alapján az időjárási körülmények nem teszik lehetővé az esemény biztonságos megrendezését.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy az előzetesen augusztus 12-re tervezett esemény későbbi időpontban, szeptember 9-én kerül megrendezésre.

A már befizetett nevezési díjak visszafizetésre kerülnek, de bízunk benne, hogy a szeptemberi rajthoz is csatlakoztok, sőt, még többen velünk tartotok az idény egyik leglátványosabb, legkalandosabb balatoni vizes rendezvényén.

Az eseménnyel és a nevezéssel kapcsolatban a weboldalunkon adunk tájékoztatást.

Várunk mindenkit az új időpontban, vagyis szeptember 9-én a fonyódi rajtnál!

Ne feledjétek: A lángos még mindig odaát van!

Budapest, 2017.08.10.
Szervezők


Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: a szövetség nemcsak a versenysportból igyekszik részt vállalni, hanem programot kíván nyújtani azoknak is, akik szeretnek különböző megméretéseken részt venni.

Szerettük volna, hogy ne csak átúszni, körbefutni vagy körbekerékpározni lehessen a Balatont, hanem végre szervezett keretek között átevezni is – jelentette ki Schmidt Gábor.

– Bízunk abban, hogy ezzel a rendezvénnyel sikerül hagyományt teremtenünk, s így még inkább fel tudjuk hívni a figyelmet a vízi sportokra.”

Vaskuti Máté, a verseny technikai igazgatója a részletekről elmondta, hogy a 10.2 kilométeres túratávot minden emberi erővel hajtott vízi sporteszközzel, így csónakkal, SUP-pal, azaz állva, kenulapáttal hajtott szörfdeszkával, vagy evezős hajóval egyénileg, illetve tetszőleges számú legénységgel lehet teljesíteni.

Hozzátette: bárki rajthoz állhat, aki biztonságos vízi járművel érkezik, ezt a szervezők az indulás előtt ellenőrizni fogják, s aki nem felel meg a kritériumoknak, azt nem engedik elstartolni.

Az indulókat egy 200 méteres táv teljesítése alapján különböző kategóriákba sorolják, így mindenki a hasonló időeredményeket elérők ellen fog versenyezni. Nemcsak az egyes kategóriák győzteseit, hanem az abszolút legjobbakat is díjazzák majd, akik pedig teljesítik a távot, mindannyian kapnak egy lángost, ezért lett a rendezvény szlogenje „a lángos odaát van”.

A szabadidősportos programra csütörtöktől egészen a verseny napján déli 12 óráig lehet nevezni a balatonatevezes.hu honlapon vagy az átevezés napján a helyszínen.

Az online nevezési díj személyenként 4900 forint, míg kedvezőtlen időjárás esetén egy nappal később, augusztus 13-án tartják meg az eseményt.