Tihany ősszel is az ország egyik legszebb pontja

Tihanyt sokszor az Apátsággal és a levendulaszürettel, levendulafesztivállal azonosítják. A Balaton-parti város jóval több látnivalót kínál.

Tihanyi naplemente, fotó © HAJOZAS.HU

A Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten található Tihany hazánk egyik legszebb fekvésű települése, amely egyedülálló természeti adottságokkal rendelkezik.

Érezhető nyugalom árasztja el a Tihanyi-félszigetet. Az őszre jellemző csendes, ám annál hangulatosabb időszakát éli az Apátság és környéke.

Tihany és az ősz, fotó © HAJOZAS.HU

Tihanyt sokszor az Apátsággal és a levendulaszürettel, levendulafesztivállal azonosítják.

A Balaton-parti város jóval több látnivalót kínál. Mi az alábbi látnivalókat ajánljuk egy kényeztető wellnesezéssel együtt.

Tihanyi Bencés Apátság

Tihany legjelentősebb épülete a dombtetőn álló Tihanyi Bencés Apátság, amelyet 1055-ben alapított I. András király. A ma látható, 1752-ben felépült barokk stílusú kéttornyú templom a település jelképévé vált. Az apátsági templom mellett csodás kilátás nyílik a Balatonra és a környékre, érdemes megállni egy pillanatra és gyönyörködni a tájban!

Barátlakások

A  Kárpát-medencében, sőt egész Közép-Európában az egyetlen, viszonylag épségben fennmaradt remetetelep található Tihanyban. A tihanyi Óvár északi, 20-30 méteres meredek bazalttufafalába, az Orosz-kőbe faragott, egykor emberi lakhelyül szolgáló helyiségekből ma már csak néhány maradt épen és tekinthető meg.

Levendula Ház Látogatóközpont

A látogatóközpontban nem csak az évszázados hagyományokra visszanyúló levendulatermesztés ismerhető meg, hanem a félsziget egykori vulkánműködése is. Cím: Tihany Major utca 67.

Tihanyi visszhang

A legrégibb balatoni útikalauzban, 1848-ban azt írják, hogy a füredi vendégek Tihanyba kirándulnak visszhangot hallgatni, mert a templom fala a Visszhangdombon gyorsan elkiáltott 15 tagú mondást is tisztán elismétli.

Belső-tó

A település közvetlen közelében található Belső-tó kedvelt horgászterület. A Balaton szintjénél 25 m-rel magasabban helyezkedik el, aktív vulkáni tevékenység eredménye. Béke és nyugalom honol itt, főleg ha csónakot is bérelünk és úgy fedezzük fel a vidéket.

balaton-lakebalaton-sailing-vitorlazas-picture-foto-hajozashu

A Belső-tó és Tihany esti fényei

A kirándulás után jöhet a megérdemelt wellness.

Ilyen kilátással rendelkező szobákat nem sok helyen találsz Magyarországon.

Az Echo Residence All Suite Hotel  nyaralópark Tihany szívében, a Kopaszhegyen, a Balatontól kőhajításnyira, közel 1 hektáros, ősfás területen helyezkedik el. A két épületben kialaktott 20 lakosztállyal és a hozzájuk tartozó szolgáltatásokkal a Balaton északi partjának egyik gyöngyszeme. A hegyoldalba épített lakosztályokból csodálatos kilátás tárul a Balatonra.

Az összes lakosztály erkélyes, balatoni panorámás.

Echo-Residence-Tihany-CsodalatosBalaton-HAJOZASHU4

Tihanyi napkelte. Ez a látvány fogadja az idelátogatókat, fotó © HAJOZAS.HU

A Prémium kategóriájú szobák két hálószobával, nappalival és saját finn szaunával rendelkeznek.

Echo-Residence-Tihany-CsodalatosBalaton-HAJOZASHU-Lakosztaly

Wellness balatoni panorámával

A Echo Spa részlegén úszómedence, jakuzzi, infra és finn szauna, só és gőzkamra, valamint egy intim napozóterasz szabadtéri masszázs helységgel várja a pihenni vágyókat. A wellness részlegen különböző masszázsok és kozmetikai kezelések közül választhatnak a vendégek.

A Fűszerkert Étterem – teljes balatoni panorámás, a’la carte Fine Dining étterem.

Itt minden a kulináris kényeztetésről szól: www.fuszerkertetterem.hu

A pihentető és egyben élénkítő légkör nem csak az üdülés, hanem tárgyalások, szemináriumok, workshopok és csapatépítő tréningek tökéletes helyszíne.

A hotelben lehetőség van kerékpár bérlésre is, így az aktív kikapcsolódásra vágyók két keréken is felfedezhetik ezt a csodálatos Balaton parti települést.

www.echoresidence.hu