A „Balatoni Régió Közbiztonságáért” díjat kapott Verb István

Nevéhez hajóvezetőként és a végrehajtásban mai napig is résztvevő osztályvezetőként sok sikeres életmentés, eszközmentés fűződik.

A Somogy, Veszprém és Zala megyék közgyűlése által 2003-ban alapított kitüntetés azoknak, adományozható, akik az idegenforgalmi szezonban kiemelkedő munkát végeznek a fürdőzők, a vízi sporteszközök használóinak, a vitorlásversenyek és egyéb vízi rendezvények részvevőinek biztonsága érdekében.

Pungor János rendőr ezredes úr, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese felterjesztésére, Dr. Piros Attila rendőr dandártábornok úr, Somogy Megye volt rendőr-főkapitánya ajánlásával, továbbá Holczhauser András úr, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára javaslatára a Balaton Fejlesztési Tanács Közbiztonsági Testületének díjbizottsága döntése alapján 2017-ben a „Balaton Régió Közbiztonságáért” díjban részesül Verb István rendőr őrnagy úr, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Víziközlekedési Osztályának osztályvezetője.

Verb István

Díjazottunk 1968-ban született Lengyeltótiban. 1991. augusztus 1.-től teljesít hivatásos rendőri szolgálatot. Kezdetekben a Siófoki Rendőrkapitányság Balatonlellei Rendőrőrsének járőre. 1997. szeptember 1.-vel kerül a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Fonyódi Vízirendészeti Rendőrőrs állományába, hajóvezetőnek. 2002.-től megbízott őrsparancsnok, majd a Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően 2007.-től kinevezett őrsparancsnok. 2010. júniusától a BVRK Igazgatásrendészeti Osztályvezetői feladatait látta el. 2012. december 28-tól a BVRK Víziközlekedési Osztály vezetőjének kerül kinevezésre, amely beosztást ma is nagyon magas szinten látja el. Nevéhez korábban hajóvezetőként és a végrehajtásban mai napig is résztvevő víziközlekedési osztályvezetőként sok sikeres életmentés, eszközmentés (vízijárművek, fürdőeszközök) fűződik. A magas szintű szakmai tevékenysége során kialakult nyugodt, határozott, kiegyensúlyozott, udvarias intézkedési kultúráját közvetlenül kamatoztatja a vízirendészeti munka során. Tevékenységével vezetői, munkatársai, lakókörnyezete elégedett, hiszen segítőkész, jól kommunikál, és a szakszerű határozottság mellett az ügyfélbarát ügyintézés jellemzi. Jogi-szakmai ismereteinek továbbfejlesztésére önképzés keretében is törekszik, valamint a Balatonhoz a vízhez, és a hajózáshoz kötődő általános műveltségét folyamatosan emeli.

Előkészítette a Balatonfüred előtti vízterületen megrendezett FINA VB és FINA MASTERS VB vízirendészeti biztosítását, és nagyon komoly szerepe volt a rendezvény sikerében, és a kockázatok lehetséges elkerülésében. A BVRK az Ő kiváló szakmai munkájának is köszönheti, hogy a FINA VB vízirendészeti biztosítása során számos gratulációt, pozitív szakmai visszajelzést kapott. Ezen túl a Balaton-átúszás a Kékszalag és más kiemelt vízirendezvények biztosításában vesz részt, mint közvetlen irányító parancsnok, valamint szervezi és vezényeli a rendőrőrsök szolgálatát. Személye garancia a mindenki számára elfogadható együttélés Közép-Európa legnagyobb – és talán legbiztonságosabb – taván.


Siófok, 2017. december 8.

Jamrik Péter sk.
közbiztonsági tanácsos
a BFT Közbiztonsági Testület elnöke