magyar-vitorlas-szovetseg-2017-ev-szezon-kekszalag-olimpia-fejlesztesek-balaton-hajozashu

Bizakodó a Magyar Vitorlás Szövetség

Fantasztikus évet zárt a magyar vitorlás sport, és külön öröm számunkra, hogy a 2017-es esztendő első napjaiban máris kiváló hírekkel szolgálhatunk nektek.

De először is a Magyar Vitorlás Szövetség minden dolgozója nevében szeretnék Nektek boldog, sikeres és vitorlázó élményekben gazdag új évet kívánni!

Most pedig nézzük, hogy mi újság a hídon? 

Első remek hírünk az, hogy hivatalosan is megerősítette az Erste Bank, hogy meghosszabbítja velünk a Kékszalag névadó támogatói szerződését. Már 2016-ban olyan megállapodást kötöttünk a pénzintézettel, amelyben szerepelt az az opció, hogy 2017-ben is nevüket adják Magyarország legismertebb és Európa leghosszabb távú tókerülő versenyéhez. Ez most már hivatalos: a 2017. évi 49. Kékszalag Nagydíj névadó támogatója ismét az Erste World lesz.

Ezen a helyen szeretnénk köszönetet mondani az Erste Bank és az Erste World minden munkatársának a kiváló tavalyi együttműködésért. Az Erste Bank prémium szegmense 2016-ban azért adta nevét a Kékszalag Nagydíjhoz, mert versenyünk, a vitorlázás és vitorlázók karakterjegyei és a 2016-ban létrehozott új márka legfontosabb ismérvei nagyon sok hasonlóságot mutattak, egymást erősítették. Az, hogy 2017-ben továbbra is kitartanak mellettünk, jól jelzi, hogy az eredeti elképzelések beváltak. Bízunk benne, hogy  idén is sikerül olyan kísérőprogramokat és olyan médiaeseményt létrehozni a Kékszalag körül, amely az Erste World számára ismét bizonyítja: jó döntést hoztak.

Azt is nagyon fontosnak tartjuk, hogy ilyen korán még sohasem sikerült főtámogatót találni a Kékszalaghoz. Ez pedig azt jelenti, hogy van bőven időnk az esemény részleteinek alapos megtervezésére, ami minden bizonnyal a sportélmény erősítését is szolgálja majd. Ide tartozik az is, hogy a háttérben tovább folytatódtak az európai tókerülő versenyek együttműködéséről szóló egyeztetések. Nemzetközi aktivitásunk eredményeképpen folyamatosan nő a Kékszalag ismertsége a külföldi vitorlázók között, s ez remélhetőleg még több versenyzőt vonz majd gyönyörű tavunkra.


Második kiváló hírünk ugyancsak az anyagiakkal kapcsolatos: az év végén megerősítést nyert, hogy 2017-ben 161 millió forintot kap a Magyar Vitorlás Szövetség a 2024. évi olimpiával kapcsolatos sportszakmai és sportlétesítmény-fejlesztési feladatok ellátására.

Mindez kiegészíti a GINOP „Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése” pályázat kapcsán hamarosan meginduló hajóbeszerzést és kikötőfejlesztést, ami soha nem látott anyagi biztonságot nyújt sportágunk népszerűsítéséhez és infrastruktúrájának javításához.

Több fórumon is elmondtuk már, de ilyen széles körben is szeretnénk elismételni, hogy az állami sportirányítás egyre nagyobb elismeréssel tekint a vitorlázásra. A Magyar Olimpiai Bizottság több objektív kritériumokra alapozott felmérése alapján is jobb pontszámot kaptunk, mint számos kiemelt sportág, s ez fantasztikus elismerése a klubokban, az osztályszövetségekben, az MVSz bizottságaiban és titkárságán folyó szakmai munkának, amiért szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, akit illet. Emellett a MOB osztályzatai alapján a Magyar Vitorlás Szövetség volt a „legjobban gazdálkodó szövetség” az elmúlt évben – ez pedig jól mutatja, hogy az elmúlt években sikerült megszilárdítani a pénzügyi fegyelmet és a gazdálkodási struktúrát.

Persze mindez csak eszköz arra, hogy az elsődleges céljainknak eleget tegyünk: kiváló és sikeres sportembereket neveljünk, akik öregbítik a magyar vitorlás sport nemzetközi hírnevét, és közben szélesítsük az utánpótlás bázisát, és emeljük a vitorlázópalánták képzésének színvonalát. Hogy ezen a téren is egyre jobbak vagyunk, azt jól mutatják Berecz Zsombi, Érdi Mári, a Vadnai fivérek és a többiek egyre komolyabb sikerei. Mi továbbra is mindent megteszünk azért, hogy egyre többen léphessenek az ő nyomdokaikba.

Némileg előretekintve a legközelebbi feladataink a 2017. évi Versenyrendelkezések és versenynaptár véglegesítése és a Boat Show (2017. február 23-26.) szakmai programjának kialakítása, amelynek idén is szakmai főtámogatói leszünk. Sok érdekes előadással és bemutatóval készülünk: remélem, hogy sokatokkal találkozom majd!

Addig is mindenkinek boldog új évet és jó szelet kívánok!

Holczhauser András
főtitkár

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!