Őrült Hajók Versenye a Duna-parton

A Hartáért Egyesület szervezésében zajló rendezvény kétnapos fesztivállá nőtte ki magát a Duna-parton negyedik alkalommal megrendezett őrült hajók versenye.

Kétnapos fesztivállá nőtte ki magát a Duna-parton negyedik alkalommal megrendezett őrült hajók versenye.

A Hartáért Egyesület szervezésében zajló rendezvényen a sokszínű kínálatban szerepeltek színvonalas zenei műsorok, gyermekprogramok, főzőverseny és főszámként a házilag készített vízi járművek versenye is.

Egy baráti összejövetelen ötleteltünk arról hogyan lehetne Hartát, a hartai Duna partot népszerűsíteni, ekkor született meg az ötlete az őrült hajók rendezvényének.

Az első év nagyon jól sikerült, ezután alakult meg az egyesületünk. Ebben a negyedik évben, az alap naphoz hozzácsatoltuk a vállalkozók és egyesületek napját, így lett kétnapossá a rendezvény – mondta el a Baon.hu-nak Szöllősi Rafael a Hartáért Egyesület elnöke, aki maga is hajóra szállt a versenyen.

– Jó dolgok születnek abból, ha mindannyian összefogunk. Az önkormányzattal és a társegyesületekkel együttműködve, most már egy egész hétvégi programot tudunk ajánlani nemcsak a helyieknek, hanem a vidékieknek is, akik egyre inkább látogatják fesztiválunkat. Ezzel a rendezvénnyel, egy Hartához kapcsolódó, a régióban is egyre ismertebb eseményt sikerült megvalósítanunk. Sok máshol élő hartai is hazalátogat erre a hétvégére – tette hozzá Hinkel Tamás az egyesület titkára.

Szombat délután már nagyon sokan voltak kíváncsiak a bolondos futamra. Végül tizenhárom csapat vágott neki a távnak az elődöntőben. Az időjárás is egyre inkább őrültre váltott, erős szélben indultak útnak a hajók. A jelentős létszámú nézőközönség tapsa, szurkolása mellett mindenki teljesítette a kijelölt távot, ha kellett úszva tolták be a célba a felborult hajót. A döntőbe hat csapat került, akik közül ebben az évben a Policáj nevű hajó lett a győztes, a Halasi Team a szórakoztatásért különdíjat kapott.