Méregdrágán hajóztatott a Mahart a vizes vb idején

Több mint ötvenezer embert szállítottak hajóval a budapesti vizes világbajnokság ideje alatt - közölte a Mahart PassNave ügyvezetője szerdán Budapesten.

fotó © Mahart Passnave Kft. Facebook

Több mint ötvenezer embert szállítottak hajóval a budapesti vizes világbajnokság ideje alatt – közölte a Mahart PassNave ügyvezetője szerdán Budapesten.

Spányik Gábor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a vizes világbajnokságra elkészült beruházások hosszan fogják szolgálni a magyar utazóközönséget és a turistákat.

Budapest, 2017. augusztus 16. Spányik Gábor, a Mahart PassNave ügyvezetője és Borszéki Gyula (MSZP), a XIII. kerület alpolgármestere. MTI Fotó: Kovács Tamás

A vizes vb előtt írtunk róla, hogy a Mahart NAPONTA 28.000.000 forintért szállítja az utasokat a MÜPA és a Duna Aréna között.

A világbajnokság vége után kértünk tájékoztatást a Maharttól, hogy mennyi utast szállítottak, és milyen kihasználtsággal működtek a hajók, ebből mennyi utas volt aki belépőjeggyel vette igénybe a szolgáltatást, választ nem kaptunk azóta sem.

A tegnapi sajtóközlemény szerint 50.000 utast szállítottak a hajók ami azt jelenti, hogy naponta 2940 ember vette igénybe a Mahart hajójáratait.

Erre mindösszesen 480 millió forintot költött a Bp2017 Nonprofit Kft.! Erről itt írtunk részletesen.

Így tehát az egy utasra eső költség 9614 Ft !!!

Akinek volt jegye a vizes vb-re annak a személynek ingyenes volt a hajózás. A Mahart Facebook oldalán egy szurkoló megkérdezte, hogy akinek nincsen jegye neki mennyibe kerül a hajójárat: 750 Ft!!!

2 napra szükség volt amire az olvasó választ kapott, valószínű lekéste a meccset.

Tehát közbeszerzés esetén 9614 Ft-ba került egy személynek a hajójegy, egyébkét 750 Ft.

A tanulságokat mindenki vonja le, a számokat mi megmutattuk.