Megajacht úszógarázzsal, ez a 60 méteres CRN J’ade

A hajóban két 1.500 kW teljesítményű motor üzemel, csúcssebessége 16 csomó, amivel 3.000 tengeri mérföld megtételére képes egy tankolással.

A CRN olasz hajóépítő cég már számos extravagáns jachttal örvendeztette meg a világot, most a 60 méter hosszúságú J’ade megajachtot mutatjuk be, amely a 2014-es monacói jacht-shown döntős volt dizájn kategóriában.

Olyan lakóautót / lakókamiont már láttunk, amelynek a gyomrában egy Ferrari bújt meg. Viszont jachtban a J’ade a világon az első, amihez külön úszógarázs is tartozik, egy 8 méteres Riva Ieso motorcsónak például gond nélkül beparkoltatható és emelőszerkezet sem szükséges hozzá, mert hidraulikus rendszere 3 perc alatt leengedi benne a vizet, sőt még komplett úszómedencévé is alakítható.

A belsőépítészeti megoldásokért a Zuccon tervezőiroda felelt.

Klasszikus stílusát modern bútorokkal és prémium minőségű anyagokkal turbózták fel, mindenhol dominál a bőr-, márvány, fém- és faborítás.

A fedélzeten 14 fős személyzet mellett 10 főnyi vendég számára biztosított a férőhely.

A vendégek a 4 darab kétszemélyes kabin és a tulajdonosi lakosztály kényelmét élvezhetik, az audió/videós szórakoztató elektronikáról a Videoworks beépített rendszere gondoskodik, a szalonban pedig zöld márványból készült bárpulton kortyolhatják a pezsgőt.

A megajachtban két MTU 12 voltos, 1.500 kW teljesítményű motor üzemel.

Csúcssebessége eléri a 16 csomót, amivel haladva hozzávetőleg 3.000 tengeri mérföld megtételére képes egy tankolással (~5.550 km), vagyis transzatlanti utazásokhoz kiválóan alkalmas.


További 10 fotó a J’ade megajachtról