Kikötött Miamiban a Norwegian Escape luxushajó

Az Irma már vasárnap átgázolt Floridán, Miami kikötője megrongálódott, ezért a Norwegian Escape még napokig nem tudott hazatérni.

Helyi idő szerint, reggel nyolc óra után kikötött Miamiban a Norwegian Escape, luxushajó.

Korábban írtuk, az óceánjáró 4000 utassal a fedélzetén indult egyhetes karibi körútra szeptember 2-án, a floridai kikötőből, ahová szeptember 9-én kellett volna visszatérnie.

Az Irma hurrikán azonban az útitervet is alaposan felforgatta.

A Norwegian Escape már szeptember 7-én visszatért Miamiba, hogy a városban élő utasai még a hurrikán megérkezése előtt hazaérhessenek.

A többi utas is dönthetett a kiszállás mellett, de egyáltalán nem tűnt jó ötletnek megpróbálni a hazatérést egy evakuálás alatt álló városból.

A többség a fedélzeten maradt

és vállalta, hogy részt vesz egy utazáson, aminek egyetlen célja a hurrikán kikerülése, vagyis senki sem tudhatta pontosan, hogy merre fognak menni, ahogy azt sem, meddig fog tartani a hajókázás.

Bár az Irma már vasárnap átgázolt Floridán, Miami kikötője megrongálódott, ezért a Norwegian Escape még napokig nem tudott hazatérni. Az óceánjáró a mexikói Cozumel szigetnél vesztegelt, s közben átvette testvérhajója, a Norwegian Sky utasait, mert az a hurrikán sújtotta St. Thomas szigetre indult, hogy segítsen a mentésben. A luxushajó ellátmányt vitt helyieknek, és felvette a szigeten ragadt turistákat.

Az NCL közleménye szerint a két óceánjáró már a hétvégén visszatér a rendes menetrendhez, annyi különbséggel, hogy a Karib-szigetek vihar által leginkább megtépázott keleti partjai helyett, a nyugati oldalon viszik körbe a turistákat.