3100 lóerős a Mercedes AMG hajója

A Mercury Racing motorok által hajtott hajó 3100 lóerővel rendelkezik, ilyen tekintetben az AMG GT R sem rúghat mellette labdába.

A Mercedes-AMG és a Cigarette Racing újfent kitett magáért, az ára valószínű hogy hétszámjegyű, ezt nem hozták nyilvánosságra!

A Mercedes egy brutális erejű és szenzációs külsejű hajót leplezett le Miamiban, amely a Mercedes-AMG és a Cigarette Racing közös munkájának eredménye.


Ez a két márka pedig már 10 éve működik együtt és ezt méltóképpen meg is kellett ünnepelni, hiszen valóban újra és újra bizonyítani tudják, hogy a földön és vízen egyaránt képesek a legnagyobb teljesítményt kihozni járműveikből. Az 50 láb (15.24 méter) hosszú hajó stílusát a Mercedes-AMG GT R inspirálta, ez pedig egyből fel is tűnhet, ha csekkolod a képeket, amelyen mindkét szépség szerepel.

mercedes-amg-cigarette-racing-speedboat-mercury-motorcsonak-hajozashu

A Mercury Racing motorok által hajtott hajó egészen hihetetlen módon 3100 lóerővel rendelkezik, ilyen tekintetben tehát az AMG GT R sem rúghat mellette labdába. Persze az erő önmagában nem minden, éppen ezért a hajó minden részletét úgy kellett kialakítani, hogy a gyorsulást szolgálja. Ennek érdekében használtak könnyű szénszálat, ahol csak lehetett.

Mercedes-AMG and Cigarette Racing celebrate 10 years of collabor

Hogy tökéletesen passzoljon az autóhoz, ugyanazt a zöld festést használták és természetesen a belső térben is a legfinomabb anyagok kerültek beépítésre.

mercedes-amg-cigarette-racing-speedboat-mercury-motorcsonak-hajozashu3 mercedes-amg-cigarette-racing-speedboat-mercury-motorcsonak-hajozashu2 mercedes-amg-cigarette-racing-speedboat-mercury-motorcsonak-hajozashu1

via: Cigarette Racing