6000 ember egy heti élelmiszere egy luxushajón
Ha szállodába megyünk, rengeteg mindent találunk és kapunk ott az ételektől, italoktól a kiegészítőkön át.
Ezek folyamatos raktáron tartása persze odafigyelést igényel, de ha ez ennek felügyeletéért felelős személy észleli, hogy fogyóban van, könnyen megoldja a készlet feltöltését.
Gond csak akkor van, ha ez a szálloda elindul, ebben az esetben ugyanis előre kell gondoskodni, hogy a nem kevés pénzt kifizető vendégnek mindene meglegyen. Ezért a luxushajók egy-egy út alatt igencsak feltankolnak mindenből.
Nézzük, miből mennyi kell bespájzolniuk egy hétre előre a Royal Caribbean’s Oasis of the Seas személyzetének, hogy a heti 6114 utas a pihenése végén elégedetten hagyja el a fedélzetet.
- 1237 üveg whisky, scotch és rum
- Kb. 8300 kg marhahús
- Kb. 2450 kg banán
- 46 800 db tojás
- Kb. 3200 kg hal
- 330 db ananász
- Kb. 860 kg kávé
- Kb. 4080 kg fejes saláta
- 1000 db új villanykörte
- 5400 homárfarok
- Kb. 1180 kg alma
- Kb. 9925 l tej
- Kb. 87 l folyékony kézfertőtlenítő
- 30 db pót-tv
- Kb. 6710 kg krumpli
- Kb. 3355 kg sajt
- 16 900 doboz szóda
- Kb. 3990 kg paradicsom
- 820 üveg vodka
- 3360 üveg fehér- és 2776 üveg vörösbor
- 21 000 db fagylalttölcsér
- 10 272 tekercs WC-papír
- 10 680 db hot dog
- Kb. 8945 kg csirkehús
- 31 900 doboz sör