143 méter hosszú és 92 milliárd forint

A világ legnagyobbjaként harangozott be a sajtó. A francia ipari tervező, Philippe Starck munkája.

white-pearl-sailyacht-legnagyobb-vitorlas-hajo-andrej-melnyicsenko-hajozashu

A németországi Kielnél indult próbaútra a világ eddigi legnagyobb vitorlás jachtja. A 143 méter hosszú hajó tulajdonosa egy orosz milliárdos, Andrej Melnyicsenko.

Sokszor látni lenyűgöző jachtokat az orosz vizeken. Talán nem is számít igazán gazdagnak, akinek nincs ilyen járműve. A Forbes idei rangsorában a leginkább vegyi üzletekben érdekelt 43 éves Melnyicsenko a 11. leggazdagabb orosz, a világ ranglistán pedig a 139. Mivel őt is kötelezi az íratlan szabály, korábban beszerzett már egy motorjachtot és egy boeing 737-est is.

Legújabb szerzeménye az „A vitorlás jacht” !

Amelyet a világ legnagyobbjaként harangozott be a sajtó. A francia ipari tervező, Philippe Starck munkája 143 méter hosszú, vízkiszorítása több mint 14.000 tonna, összterülete pedig egy focipályánál is nagyobb. Bár első próbaútját már megtette, a belső kialakításán még akár hónapokig is dolgozhatnak.


Az árát 260 millió fontra ( kb. 92 MILLIÁRD FORINTRA) becsülik.

A boldog tulajdonos összvagyona 9,1 milliárd dollár – írj az amerikai gazdasági lap, a Forbes. Melnyicsenko Beloruszban született, iskoláit Moszkvában végezte. Nős, felesége az egykori szerb modell Aleksandra Nikolic.

white-pearl-sailyacht-legnagyobb-vitorlas-hajo-andrej-melnicenko-hajozashu