A valaha élt leggazdagabb kalóz nyomára bukkanhattak

A Forbes listája szerint Bellamy volt a valaha élt leggazdagabb kalóz, kevéssel több mint egy év alatt 120 millió dollár értékű kincset rabolt össze.

DNS-vizsgálattal próbálják kideríteni amerikai kutatók, hogy tényleg Fekete Sam, a hírhedt kalóz maradványait találták-e meg Cape Codnál, egy háromszáz éve elsüllyedt és néhány évtizede megtalált hajóroncsban.

A yarmouthi Whydah Kalózmúzeum hétfőn állította ki a Whydah Gally kalózhajó roncsán talált csontokat. A kutatók szerint a hajón lelhette halálát Fekete Sam, avagy Samuel Bellamy. A csontok mellett a kalóz pisztolyát is megtalálták.

A múzeum törvényszéki halottkémeket kért föl, hogy vegyenek DNS-mintákat a maradványokból, és vessék össze őket Bellamy egy élő leszármazottjának DNS-ével. Egy hónapot vesz igénybe a vizsgálat. A Whydah Gally 1717-ben süllyedt el, roncsára 1984-ben bukkantak rá. Ugyanakkor még az óceán fenekén pihennek a hajó kincsei a kutatók szerint. A Forbes listája szerint Bellamy volt a valaha élt leggazdagabb kalóz, kevéssel több mint egy év alatt 120 millió dollár értékű kincset rabolt össze.