Íme az elektromos hajók Ferrarija

A hajót pedig Zebra Boatnak hívják, amelyet a párizsi Dimitri Bez ipari tervező álmodott meg. A hajó nagy teljesítményű elektromos motort kapott.

Megláttuk és beleszerettünk a földkerekség valószínűleg leggyönyörűbben formatervezett elektromos hajójába.

A hajót pedig Zebra Boatnak hívják, amelyet a párizsi Dimitri Bez ipari tervező álmodott meg. Ami a Zebrán elsőként szembetűnő, az a hajó testét borító fa- és krómlécek egyedülálló mintája, amit az 1947-es Sea Maid Wooden Ski Boat inspirált.

dimitry bez zebra boat elektromos hajo HAJOZASHU4

A hajó nagy teljesítményű elektromos motort és egy OLED érintőképernyős tabletet kapott a műszerfalra. Ezen kívül nincs túlbonyolítva, a kormányon kívül kb. mást nem is találunk, mindent a tabletről irányíthatunk.

dimitry bez zebra boat elektromos hajo HAJOZASHU2

Sokan elfelejtik, de az elektromos motor nem újkeletű divathóbort: az 1880-as évektől egészen az 1920-as évekig nagyon népszerűek voltak, egészen addig, amíg aztán a belső égésű motorok kerültek fölénybe.

dimitry bez zebra boat elektromos hajo HAJOZASHU1

Ma viszont újra menő, modern és talán felsőbb körökben elvárt is az elektromost választani a benzinfaló szörnyetegek helyett – legyen szó akár autókról, akár motorcsónakokról.

dimitry bez zebra boat elektromos hajo HAJOZASHU

És a jó hír, hogy ezzel együtt nem kell lemondani a dinamikáról, a sebességről, és a formabontó dizájnról sem.

Bez klasszikus, de kifinomult stílusú és hangulatú hajója hihetetlenül modern és innovatív a maga kategóriájában – mi totálisan beleszerettünk!

dimitry bez zebra boat elektromos hajo HAJOZASHU5

(via player.hu)