volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu

Egy év múlva rajtol a Volvo Ocean Race

A Volvo Ocean Race 2017-18-as versenye napra pontosan egy év múlva vasárnap, október 22-én indul Alicante városából!


A Volvo Ocean Race a létező legkeményebb és a legnagyobb elismertséggel bíró vitorlás sportverseny a világon!

Egy más esemény sem teszi ennyire próbára az emberi teljesítőképességet, a felszerelést, a csapatmunkát, és a mérnöki technológiát.

A 2017-2018-as világversenyen 65 lábas, nagy teljesítényű speciálisan erre a versenyre fejlesztett vitorlásokkal vágnak neki a csapatok, eközben feszegetik a technika és a teljesítőképesség határait.

Az új útvonal a valaha volt leghosszabb lesz! 45.000 tengeri mérföld – ez több mint 83.000 Km!

Az út során négy óceánon kelnek át, és öt kontinens 11 városának érintésével kerülik meg a földet a versenyzők. A 2017-es évben nagyságrendileg 12500 tengeri mérföldet fognak megtenni a versenyzők a Déli-óceánon a jéghideg tengervízen az Antarktisz környékén. A legkeményebb időjárás viszonyokban, hatalmas hullámokkal és akár 130 km/h-s sebességű széllel kell megkűzdeni a csapatoknak.


Útvonal

  • A 43 éves múlttal büszkélkedő Volvo Ocean Race vitorlás földkerülő verseny 2017. október 22-én rajtol a spanyolországi Alicante városából, innen egy 700 tengeri mérföldes vágtával indít Lisszabonba.
  • Ezután Fokváros következik, ahol kemény jéghideg napok/hetek várnak a vitorlázókra a déli óceánrészen, majd Hong Kongból Aucklandba, Új-Zélandra veszik az irányt a hajók.
  • Innen tovább haladva az Atlanti-óceán érintésével a Horn-fokon át a dél-brazíliai Itajai városába érkeznek.
  • Utolsó küldetésként az északi féltekére érve, az USA keleti kikötőjébe, Newportba fognak érkezni a csapatok.
  • 12 év után először térnek vissza a versenyzők brit földre, 2018 májusában Wales fővárosába, Cardiffba látogat a mezőny.
  • A verseny főszponzora a Volvo főhadiszállássa a következő állomás a svédországi Göteborgba.
  • A  2017-2018-as földkerülés Hollandiában, Hágában ér véget.

volvo-ocean-race-utvonal-terkep-map-2017-2018-vitorlazas-sailing-hajzoashu

Térkép: volvooceanrace.com


A versenyről folyamatosan beszámolunk majd, Magyarországon még soha nem látott – helyszíni tudósításokkal!

volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu volvo-ocean-race-vor-sailing-vitorlazas-hajozashu

A Volvo Car Group

A Volvot 1927-ben alapították. Mára az egyik legismertebb márka a világon. 2015-ben több mint 500 000 modellt értékesítettek a világ 100 országában. 2015-ös adatok alapján a Volvónak közel 29 ezer alkalmazottja van világszerte.

A Volvo irodája, és termékfejlesztő részlege, marketing, és adminisztrációs osztálya Göteborgban található. A cég központja Sanghajba került.

Az elmúlt évben a Volvo bevétele és eladásai is soha nem látott szintre emelkedtek. A gyártó üzemi eredménye megháromszorozódott a tavalyi évben: a 2014-es 225 millióról 700 millió euróra nőtt. A forgalom 20 százalékkal, a működési árrés 4 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!