Szoros verseny a XIII. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságon

A győzelmet szoros versenyben a Jedi Business nyerte a korábban ötszörös magyar tengeri bajnok Czégai Péter kormányozásával.

A nagyszerű 12-16 csomós misztrálban lebonyolított hatodik futammal az adriai Biogradnál befejeződtek a XIII. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság versenyei.

A győzelmet szoros versenyben a Jedi Business nyerte a Kör-Ker Eibinger csapat előtt. Előbbit a korábban ötszörös magyar tengeri bajnok Czégai Péter kormányozta, a legerősebb ellenfél hajót pedig Czap Zoltán.

Az utolsó, hatodik futamon egészen az utolsó kerülendő szigetig Czapék vitorláztak bajnoki pozícióban, mert a Czégai-csapat csak harmadik volt, köztük pedig Soponyai Gézáék álltak a második helyen.

Ilyen befutás esetén Czap Zoliék pontazonossággal, holtversenyben az utolsó futam befutási sorrendje révén nyerték volna a bajnoki címet. Ám az utolsó pályajel szerpet betöltő szigetnél, két mérföldnyire a céltól a vezető két hajó hibázott. Túlzottan közel vitorláztak a parthoz a szigetet kerülve és annak takarása lelasssította őket annyira, hogy a nagyobb íven kerülő Jedi Business csapat az élre állhatott, és az itt szerzett előnyéből sikerrel őrzött meg két hajóhossznyit a célig.

Összetettben a Soponyai Géza irányította Klaszik Építő lett a bronzérmes. Ez a három hajó kiemelkedett a mezőnyből, amelyben viszont a további helyezésekért szintén változatos küzdelem zajlott.