A 2018-as High Tech Regatta várja a 8m Open hajóosztályt is

Idén a Kékszalag előtt lesz a High Tech Regatta, így a csapatoknak hasznos felkészülés lehet Július 14-15-i hétvégén.

Vörös Gábor, Fa Nándor hajójával, fotó © Cserta Gábor

A rendezőség részéről, Rick Gergely levelét itt olvashatjátok:

Kedves Szólóvitorlázó Barátaink!

2017-ben rendezte első alkalommal az Alsóörs Marina High Tech Regattát, amely már az első évben nagy sikert aratott. A meghívásos versenyünk küldetése, hogy a Balaton leggyorsabb és legmodernebb hajói álljanak rajthoz, így tavaly nyáron a katamaránok és a liberák versengtek.

Szekeres Laci barátunk javasolta, hogy 2018-ban kibővíthetnénk a regattánkat a 8m Open hajókkal, hiszen Fa Nándinak köszönhetően ez a leginnovatívabb hajóosztály hazánkban. Mind a rendezők és mind Nándi elfogadta az együttműködést, így ebben az évben a 8m Open osztály önálló részvevőként négykezes verzióban mérné össze tudását.

A tervezett program egy szombati rajttal kezdődne Alsóörsön, ahonnan a hosszú távú verseny, Tihany és Badacsony érintésével Fenyvesig tartana. Este egy szép vacsorával kedveskednénk a résztvevőknek, majd vasárnap egy „rövidebb túraversennyel” folytatnánk a Balatonfenyves előtti vízterületen, végül díjkiosztó a Fenyves Yacht Clubban.

Idén a Kékszalag előtt lesz a High Tech Regatta, így a csapatoknak hasznos felkészülés lehet Július 14-15-i hétvégén. A rendezőség a Fa Nándor által felállított szabályokat követi a hajók karakterét és biztonsági előírásait tekintve.

Arra kérlek benneteket, hogy segítsetek összeállítani visszajelzéseitekkel, hogy hány résztvevőre számíthatunk, annak érdekében, hogy számotokra is egy nívós, szép versenyt szervezhessünk!

Várunk benneteket nagy szeretettel,
Rick Gergely