America’s Cup döntő második nap: Kiwi fölény

A címvédő Jimmy Spithill kormányozta Oracle Team USA csapatának még mindig egy futam győzelme sincs a döntő párharcban.

Lezajlott az America’s Cup döntő második versenynapja is. A Kiwik tovább menetelnek.

A címvédő Jimmy Spithill kormányozta Oracle Team USA csapatának még mindig egy futam győzelme sincs a döntő párharcban.


Első blikkre mindenki gondolhatja, hogy micsoda hasonlóság van a négy évvel ezelőtti döntő és a mostani között.

10-12 csomó körüli szélben zajlottak a második nap futamai, és azt eláruljuk, aki nem követi percre pontosan a futamokat, hogy ebben a szélben elég magabiztos előnnyel nyerik a futamokat a Kiwik. Az amerikaik mögött mérnökök hada dolgozik, így a következő versenynapig ami majd hétvégén lesz szintén, lehet hogy előhúznak egy titkos fegyvert Peter Burling ellen, bár drasztikus módosításokat nem tudnak végezni, hiszen nagyon kötöttek a szabályok, de valamit tenniük kell ha megszeretnék védeni a címüket, ezzel a teljesítménnyel nem fog menni.

A harmadik futamon 49 másodperc volt a célvonalban az előnye a Kiwiknek, a negyedik futamon még ezt is megfejelték, így ott 1 perc 11 másodperces előnnyel nyertek ami több mint 1km-es különbséget jelent a pályán.

Tehát 5 nap szünet, és verseny újra, addig van idejük az amerikai mérnököknek és Spithillnek felállni a padlóról.

Americas Cup 35 Amerika Kupa donto Masodik Nap Oracle Kiwi Bermuda HAJOZASHU2 Americas Cup 35 Amerika Kupa donto Masodik Nap Oracle Kiwi Bermuda HAJOZASHU1 Americas Cup 35 Amerika Kupa donto Masodik Nap Oracle Kiwi Bermuda HAJOZASHU6 Americas Cup 35 Amerika Kupa donto Masodik Nap Oracle Kiwi Bermuda HAJOZASHU5 Americas Cup 35 Amerika Kupa donto Masodik Nap Oracle Kiwi Bermuda HAJOZASHU4