Befejeződött a TP52 Superseries

Az ez évi versenysorozatot a Quantum Racing nyerte, őt követi a Azzurra és az idei évben harmadik a Ran csapata lett.

team-quantum-sailing-tp52-cascais-vilagbajnok-vitorlazas-hajozashu

A TP52 Super Series idei utolsó állomása a portugáliai Cascais városa. Az összetett versenyben gyakorlatilag a Quantum Racing – től már nemigazán lehet elvenni a győzelmet, mert az utolsó verseny előtt 63 pont előnye van a második Azzurra – val szemben.

A versenyre tíz egység adta le a nevezését. Kedden az első versenynapon két futamot sikerült rendezni. Ezen a napon az Azzurra igen magabiztosan két futamgyőzelemmel zárta a napot. Második helyen a Quantum Racing csapata áll egy negyedik és egy második hellyel. Őket egy pontra követi a török Provezza, aki egy harmadik és egy negyedik helyet vitorlázott ezen a napon.

tp52-superseries-boats-harbour-marina-vitorlazas-vitorlashajo-sailingyacht-sailboat-cascais-hajozashu

Szerdán hosszú várakozás után sikerült elindítani egy futamot, de egy kör után a szél, eső kíséretében kilencven fokot fordult, így ezt a futamot érvénytelenítette a rendezőség.


Csütörtökön ismét két futamot sikerült rendezni. Az első futamot az orosz Bronenosec nyerte, második lett az Azzurra, harmadik helyen a Quantum Racing érkezett. A második futamot a német Platoon nyerte, de ezzel együtt is csak negyedik helyen állt a nap végén. Másodiknak futott be az amerikai Sled, amivel a nap végére feljött a harmadik helyre. Harmadik lett a Quantum Racing, csakúgy, mint az előző futamban.

Ezzel maradt a második helyen, de már pontazonossággal az első Azzurra – val. A Quantum Racing ezzel a futameredménnyel, és azzal, hogy az olaszok csapata nyolcadiknak futott be, már a verseny vége előtt megnyerte az idei 52 Superseriest. A sorozat 2012–es fennállása óta a Quantum és az Azzurra is két – két évben diadalmaskodott, de idén ez a gyári csapatnak 2013 és 2014 után harmadjára is sikerült.

team-quantum-sailing-tp52-cascais-vilagbajnok-vitorlazas-hajozashu-azzurra

Pénteken megint az olaszoknak ment jobban, mert a rendezett két futamban egy első és egy második helyet gyűjtöttek, amivel, öt ponttal meglógtak a Quantum Racing – től, akik egy ötödik és egy harmadik hellyel zárták a napot. A nap másik jól szereplő egysége a Bronenosec volt a ki egy negyedik helye mellé begyűjtött egy újabb futamgyőzelmet, ami már a második volt Cascaisban.

Szombaton szintén két futam zajlott. Az elsőt a Quantum a másodikat pedig az Azzurra nyerte. Az olaszok a mai első futamban harmadik helyen futottak be és ezzel megnyerték a Cascaisi versenyt. Második lett a Quantum, harmadik a szintén amerikai Sled csapata.


Az ez évi versenysorozatot a Quantum Racing nyerte, őt követi a Azzurra és az idei évben harmadik a Ran csapata lett. A TP52-esek következő verseny a Quantum Key West Race Week lesz januárban.

quantum-sails-tp52-superseries-champion-bajnok-vitorlazas-hajozashu-

Vincze  Gábor / Compassmagazin