Berecz Zsombor 2. lett a Világkupa Éremfutamán

Berecz Zsombor a 9. helyen végzett. Világkupa versenyen minden elős tízbe kerülés kiváló eredménynek számít a világ legjobbjait felvonultató mezőnyökben.

fotó © Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing

Ma kora délután Hyéresben az idei második Világkupa versenyen az Éremfutammal véget ért a Finn osztályban is a versengés, ahol Berecz Zsombor kitűnő vitorlázással a 2. helyen ért célba a francia Jonathan Lobert mögött.

A finnesek versenyét összetettben a török Alican Kaynar nyerte a holland Heiner és a Medal Race-en győztes Lobert előtt.

SajnoBerecz Zsombor az összetett 9. helyen végzett. Világkupa versenyen minden elős tízbe kerülés kiváló eredménynek számít a világ legjobbjait felvonultató mezőnyökben.

A következőt írja Facebook oldalán a verseny után:

A legfontosabb az, hogy folyamatosan tanulok hibáimból, sikereimből és elleinfeleimtől,ami egyre közelebb visz a céljaimhoz! Jövőhéten kezdődik az Európa bajnokság, amely az év második legfontosabb versenye!

Szintén nagyon értékes Érdi Mári 11. helye a Laser Radial osztályban. A körülményeket figyelembe véve különösen az. Mári hat futam után vezetett összetettben, ám ezután két balszerencsés feketezászlós rajthiba miatti kizárásoknak köszönhetően nem jutott be a vasárnapi Éremfutamba. Ám a versenyen, a pályán kitűnően vitorlázott a világ legjobbjai ellen! Részletesen ITT írtunk róla.

A részletes végeredmény: ITT