Érdi Mári 13. a Nemzetközi Vitorlás Szövetség világranglistáján

Magyar versenyző olimpiai hajóosztályban (Laser Radial) még sosem állt ilyen előkelő pozícióban világranglistán!

erdi-mari-13-vilagranglista-laser-radial-sailing-vitorlazas-hajozashu

Érdi Mári 13. a Világranglistán

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség legfrissebb világranglistáján az olimpiai Laser Radial osztályban Érdi Mári a 13. helyre került.

Mondhatjuk, hogy történelmi pillanat ez a helyezés, hiszen magyar versenyző olimpiai hajóosztályban (Laser Radial) még sosem állt  ilyen előkelő pozícióban világranglistán!

Mári versenyezni pár éve 2012-ben kezdett, azóta már rengeteg érmet bezsebelt! ! Riói olimpián indult idén 18 évesen, 4 x  Világbajnok, többszörös év vitorlázója, és számos érem, és dicsőség tulajdonosa ilyen fiatalon.

A nyolcvanas években 470-esben Fundák György és Zalai Gábor kettőse bejutott az első tízbe, a kilencvenes években pedig a Nyári testvérek, Gyula és Zsolt kerültek többször is a ranglistán a legjobbak közé, illetve Laserben Eszes Tamás is ért el előkelő helezést. De akkoriban egészen más módon számították a sorrendet.

Érdi Mári helyezése folyamatos fejlődését és máris tartósan a világ legjobbjai közé tartozását tükrözi.

Az olimpiai osztályok világranglistáját évente átlag kilenc alkalommal számolja újra az ISAF az egyes vitorlázók utolsó 12 hónapban elért eredményeiből a hat legjobbat figyelemve véve.


A következő célja, hogy 2020-ban Olimpia Bajnok legyen 🙂 Mi nagyon drukkolunk neki, és amiben tudjuk segítjűk pályafutását.

Sok-sok-sok további sikert kívánunk Mári! Érdi Mári 13. a világranglistán !!!