Vitorlázó Európa-bajnokságot rendeznek Balatonföldváron

28 nemzet 200 vitorlázója érkezik Balatonföldvárra a vitorlázás olimpiai számainak legrangosabb utánpótlás versenyére 2018. április 7-14 között.

fotó © Cserta Gábor

Jeges időben is vízre száll az ifi Európa-bajnokság, április elején versenyvitorlázással nyit a Balaton.

A rendezők figyelmeztetése: nyárias idő nem lesz, de a legkeményebb versenyt garantálni tudjuk

A vitorlázás olimpiai számainak legrangosabb utánpótlás versenyét hozza el a Balatonra április elején a Spartacus V.E.


A vitorlázás utánpótlása április elején a sportág kemény oldalát mutatja be Balatonföldváron. Az áprilisban még hűvös tóhoz 28 nemzet 200 vitorlázója érkezik és a mezőny negyede hölgyekből áll. A résztvevő országok között vannak az észak-európai nemzetek, így Norvégia, Svédország, Finnország, Litvánia, Lettország és Észtország is, akiknek nem lesz meglepetés a fagyos körülmények közötti vitorlázás, de nagy számban érkeznek a fiatalok Olaszországból és Spanyolországból is, nekik nem a szokványos edzéskörülmények között zajlik majd a verseny.

A Spartacus Vitorlás Egylet és Balatonföldvár város mindent megtesz a résztvevők lehető legkényelmesebb versenyzéséért. A rendezők 300 főt befogadó melegedősátrat építenek a klubban, a környék szállásadóit bevonták az eseménybe és sok hotel teljes szolgáltatással üzemel a szezon előtt.

fotó © Cserta Gábor

A 2018-as szezon első és egyben várhatóan legkeményebb versenyén a kiírás szerint 12 futam is lehet, de a döntők előtt legalább 4 érvényes futam megtartása szükséges.

A versenyrendezők az esetleges extrém hideg időjárásra a helyszínen is reagálhatnak, pl. naponta csak egy futam megrendezésével – de ez jelenleg nincs a tervben.

A versenyzőknek és kísérőknek is ajánljuk az esetlegesen hideg időjárásra való felkészülést ruházatban és váltóruhában egyaránt.

Balatonföldváron a Spartacus V.E. szeretettel várja Európa legjobb fiataljait és minden résztvevőt!

A Laser Ifjúsági EB stábja:

főszervező: Gereben Mátyás
operatív igazgató: Majthényi Szabolcs
főrendező: Fluck Bence