Litkey Farkas képviseli a Vitorlás Szövetséget az Olimpiai Bizottságban

Litkey Farkas világbajnok és tizenháromszoros Kékszalag győztes személyében egy országszerte ismert sportoló segítheti a magyar vitorlázás fejlődését.

Litkey Farkas a 2017-es Kékszalagon, fotó © Török Brigi | Csodálatos Balaton

A jövőben Litkey Farkas a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével idén márciusban kitüntetett, többszörös Európa-, világ-, és magyar bajnok, tizenháromszoros Kékszalag-győztes vitorlázó, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnökségi tagja képviseli az MVSZ-t a Magyar Olimpiai Bizottságban.

Nagy megtiszteltetés a felkérés, a cél pedig az, hogy az MVSZ-szel együttműködve a vitorlázást még népszerűbbé tegyük az olimpiai sportágak között” – mondta Litkey Farkas.

Holczhauser András, az MVSZ főtitkára pedig arról beszélt, hogy Litkey Farkas személyében egy országszerte ismert és elismert sportoló segítheti a magyar vitorlázás fejlődését.

Litkey Farkas szerint fontos cél továbbá a Vitorlás Suli Program továbbfejlesztése és annak World Sailing általi akkreditációja a Development of National Sport Structures (DNSS) program segítségével, melynek megvalósítását a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) támogatja. A DNSS program lényege – melynek bevezetése itthon már utolsó lépéseihez közeledik -, hogy a különböző sportágakban gyakorlatorientált képzések induljanak, ez által még magasabb színvonalúvá válik az oktatás és egy-egy sportág elsajátításának lehetősége. (hunsail.hu)