Magyar optimist siker San Simon Cup-on

A hét nemzetet magában foglaló mezőny komoly erőt képviselt, jó ellenfelekkel, kemény küzdelemben lehetett megszerezni az eredményt.

Első alkalommal rendezték meg Izolán a San Simon Cup-ot, melyen nyolc optimist versenyzőnk állt rajthoz.

A hosszú, téli balatoni napokat követően, jól esett a napfényes Adria tavaszi szelében vitorlázni, s a palamósi nagy verseny után a szlovén mezőnnyel összemérni tudásunkat.


A versenyt egynapos edzés előzte meg, majd az első versenynapon fújó erős szél miatt nem szálltunk vízre. A százhatvan fős mezőny végül a két másik versenynapon öt futamot teljesített, amelyekben Borda Levente és Jeney Máté végig az élbolyban vitorlázva egyenletes teljesítménnyel zárta a versenyt, kilencedik illetve tizenegyedik helyen végeztek. Őket követte Szabó Roni a tizenötödik helyen, Tóth Attila a huszonharmadik helyen. Zolnai Samu csak a harmadik versenynapon teljesített szépen, így negyvenedik lett.

izola-sun-simon-cup-optimist-magyar-vitorlazok-horvatorszag-hajozashu

Jeney Kristóf a serdülők mezőnyében a második helyen végzett, mely az első érmünk idén! Gratulálunk! Héder Bendzsi és Komáromi Benedek sokat fejlődtek a télen, mindketten szép eredményt értek el!

A hét nemzetet magában foglaló mezőny komoly erőt képviselt, jó ellenfelekkel, kemény küzdelemben lehetett megszerezni az eredményt. A verseny egyúttal EB – VB válogató is volt, melynek küzdelmében jelenleg Jeney Máté vezet, Szabó Roni a harmadik, Borda Levi a negyedik, Tóth Attila a hatodik, Zolnai Samu a hetedik helyen áll. Ebben a rangsorban az első kilenc hely jelenti a kijutást a kontinens, illetve világversenyre.

Március végétől itthon edzünk, majd húsvétkor a Garda tavon folytatjuk a szereplést. – írja a spartacus.hu