Magyar vitorlázók indulnak Miamiban a világkupán

Napsütésben és gyenge szélben készülnek a magyar sportolók a 2018 as Miami World Cup Seriesre Miamiban, ahol kedden indulnak a futamok.

fotó © World Sailing

Napsütésben és gyenge szélben készülnek a magyar sportolók Miamiban, ahol kedden indulnak a futamok.

“Szombaton voltunk kint harmadjára edzeni. A szél eléggé forgolódós és gyenge volt az elmúlt napokban, ugyanakkor a nap nagyon szépen süt.A futamok kedden kezdődnek és én már alig várom” – mondta a Hunsail.hu-nak szombaton Érdi Mári, aki a Miamiban rendezett versenyen készül a keddi rajtra.

fotó © Érdi Mári

Nem csak Érdi Mári várja a keddi rajtot, a versenyen ugyanis elindulnak a Vadnai és a Gyapjas testvérek is.

Mári 2018-ban még U21-es versenyző, de edzőjével úgy döntöttek, hogy már csak a felnőtt versenyekre koncentrálnak. Számára a legfontosabb verseny a dániai világbajnokság lesz, mivel ott lehet megszerezni az olimpiai kvóták felét, Érdi Mári célja pedig, hogy ezek egyikét megszerezze.

Gyapjas Zsombor és Gyapjas Balázs idén folytatják a korábban megkezdett munkát és szeretnének meglepetést okozni az aarhusi világbajnokságon. Hasonló tervekkel vágnak neki az idei évnek a Vadnai testvérek – Benjinek és Joninak is az olimpiai kvalifikáció megszerzése a legfontosabb cél az idén.