Santiago Lange taktikus lesz az Azzurra TP52 vitorláson

Santiago Lange 54 évesen a riói olimpia legidősebb versenyzőjeként aranyérmet nyert Nacra 17 katamaránnal, miután egy tüdőrák miatt kivették a fél tüdejét.

Santiago Lange 54 évesen a riói olimpián aranyérmet nyert Nacra 17 katamarán osztályban. 2018-ban taktikus lesz az Azzurra csapat TP52-es fedélzetén.

A csapat legújabb hajója jelenleg építés alatt áll Valenciában, és a 2018 sorozatban szeretnék megvédeni az 52 Super Series bajnoki címüket.

Az Azzurra kapitánya Guillermo Parada jelentette be a két új csapat tagot: Santiago Lange és Grant Loretz személyében.


Santiago Lange örökre beírta magát a vitorlázás történelmébe. Az olimpia előtt tüdőrákot diagnosztizáltak nála, ezért azonnal el kellett távolítani a fél tüdejét.

Öt nappal a műtétje után már biciklizett és egy hónapra rá már vitorlázott. Miután két bronzérmet nyert a Tornado katamarán osztályban az athéni és a pekingi olimpián, az argentin Santiago Lange végül aranyérmet nyert 54 évesen a 2016-os riói olimpián Cecilia Carranzaval. Edzőjük Mariano “Cole” Parada, az Azzurra fedélzetén dolgozó taktikus és trimmer volt.

Abban bízom, hogy a példám sokak számára nyújt új reményt…
Nem hagytam, hogy a betegség eltántorítson a céljaimtól, csak egy akadály volt, amit le kellett küzdeni” – nyilatkozta a győzelem után Lange

2017-ben megkapta a World Sailing Év Vitorlázója címét is- joggal! Részletesen ITT írtunk róla.