Kiesett Fa Nándor versenytársa

Fa Nándor és a Spirit of Hungary a tizedik helyre lépett, miután kidőlt a közvetlenül előtte vitorlázó vetélytárs, a Stéphane Le Diraison árbóca.

stephane-le-diraison-vendee-globe-fa-nandor-mast-crash-arboctores-sailing-vitorlazas-hajozashu

Nem ilyen módon kívántuk, de a verseny 42. napján Fa Nándor és a Spirit of Hungary a tizedik helyre lépett, miután kidőlt a közvetlenül előtte vitorlázó vetélytárs, a Stéphane Le Diraison árbóca.

A francia hajós sérülés nélkü úszta meg az esetet, jól van és Melbourne felé hajózik.

Ezzel kiesett a versenyből Nándi legközelebbi verélytársa, akivel a rajt óta a legszorosabb küzdelmet vívta. Többször előzték egymást, miközben egyre előrébb törtek a mezőnyben. Az Indiai-óceánon a Kergülen-szigetek után jó meteotaktikával sikeresen léptek meg egy korábban szorosan együtt vitorlázó öt-hat hajós csoportból. A könnyebb és bizonyos szelekben gyorsabb hajóval versenyző Le Diraison a hét közepén 120-130 mérföldnyire távolodott magyar ellenfelétől, de az elmúlt két napban.

Búcsúzunk a verseny leghosszabb nevű hajójától: Compagnie du Lit – Ville de Boulogne-Billancourt

Kiszállásával eltűnik a mezőnyből az a hajó, amelynek a teljesen magyar építésű Spirit of Hungary melett még volt valamennyi magyar vonatkozása. Stéphane Le Diraison hajójának testét a versenyre a franciaországi La Ciotatban egy magyar csapat, Pata vagyis Antal Gábor és munkatársai készítették fel a földkerülőre. A hajó bírta is!

Fa Nándor ma reggel 8 órakor (UTC) 12 934 tengeri mérföldnyire volt a céltól. A november 6-án elrajtolt 29 hajóból 21 van még versenyben. – info: Magyar Vitorlás Szövetség