Titkos szerződést kötött a Magyar Vitorlás Szövetség és a North Sails

157 millió forintért vásárolt 46 db vitorláshajót a Magyar Vitorlás Szövetség a Lineplex Kft-től a North Sails vitorlák forgalmazójától.

Magyar-Vitorlas-Szovetseg-North-Sails-Bartos-Zoltan-Rapolthy-Edit-HAJOZASHU-Tihany-J24

fotó © HAJOZAS.HU

Együttműködési megállapodást kötött a világ vezető vitorlagyártója, a North Sails magyarországi képviselete és a Magyar Vitorlás Szövetség.

Ezzel a címmel kaptunk 2018. február 23-án sajtóközleményt Rápolthy Edittől aki az e-mail aláírása szerint a Magyar Vitorlás Szövetség kommunikációs vezetője.


A közlemény szerint a North Sails magyar képviselete a Lineplex Kft. az első olyan támogatója a szövetségnek, amely nemcsak pénzügyileg, hanem szakmai partnerként is segíti a szakmai szövetség munkáját és a hazai versenyek sikeres megrendezését. A Lineplex Kft. ügyvezetője Bartos Zoltán.

Szintén a sajótközleményben szerepelt Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárának nyilatkozata is, miszerint az együttműködésnek köszönhetően tovább bővülnek a szövetség lehetőségei az utánpótlás-nevelés fejlesztésében, valamint a hazai versenyek zökkenőmentes lebonyolítását illetően.

Szerettük volna megtudni a szerződés részleteit

Az alábbi kérdéseket tettük fel a sajtóközleménnyel kapcsolatosan Rápolthy Editnek e-mailen, majd miután levelünkre nem volt hajlandó válaszolni nem tudjuk miért, úgy egy következő megkereső levelünkben a szövetség központi email címére is 2018. február 26-án tehát pont egy hónapja szintén elküldtük a kérdéseinket, amelyre a mai napig nem kaptunk választ:

  • Szeretném megkérdezni, hogy milyen szakmai segítséget nyújt a cég a Magyar Vitorlás Szövetség részére?
  • A szövegben az szerepel, hogy pénzügyi támogatást is nyújt a szövetségnek a vitorlagyártó, milyen összegű támogatásról van szó, és ezt mire használja fel a Magyar Vitorlás Szövetség?
  • Holczhauser András nyilatkozata mit takar? A támogatás hatására milyen konkrét lehetőségei bővülnek a szövetségnek?

Összegzés:

Tehát van egy szerződés szakmai és pénzügyi támogatásról a Lineplex Kft. és a közpénzből működő Magyar Vitorlás Szövetség között, de az ott dolgozók titkolják a szerződés részleteit, amelynek véleményünk szerint nyilvánosnak kellene lennie.


Az már csak mellékes, hogy ugyanezen cégtől (Lineplex Kft.) tavaly a Magyar Vitorlás Szövetség 46 db vitorlást vásárolt bruttó 157.458.410 Ft-ért!!! 

  • 20 db Laser 4.7 típusú vitorlást sólyakocsival, 2.540.000 Ft-os egységáron
  • 19 db 29er típusú vitorlást sólyakocsival, 4.460.240 Ft-os egységáron
  • 7 db Laser Bahia típusú vitorlást sólyakocsival, 3.130.550 Ft-os egységáron