A világ legnagyobb és legdrágább vitorlása

A Maltese Falcon a legnagyobb és legdrágább vitorlás a világon, értéke 33,5 milliárd forint és 88 méter hosszú.

maltese-falcon-superyacht-sailboat-sailingboat-megayacht-vitorlazas-hajozashu

A Maltese Falcon a legnagyobb és legdrágább vitorlás.

A 33,5 milliárd forint értékű klasszikus fregatt stílusú hajó árbocai szuperkönnyű, de erős karbon ötvözetből készültek, a kereszttartók is merevek az árbocok pedig a vitorlásoktól eltérően a tengelyük körül forgathatóak gombnyomásra. A teljes vitorlafelület 2400 m2!

A hajtótestben lapul azért 2 db 1800 lóerős dízelmotor is. Vitorláshoz méltóan a 88 méter hosszú hajótestet megfelelő szélben remekül bedöntheti a 18 fős személyzet. A Maltese Falcon jelenleg a világ valaha készített legnagyobb, legjobban megtervezett és egyben legdrágább széllel hajtott jachtja. Perini Navi alkotta meg ezt a hatalmas, luxus csodát. Méretei mellett tudása és felsőkategóriás designja sem elhanyagolható.

A hajó akár bérelhető is,  440 000 euró, azaz közel heti 140 millió Ft-ért (napi 20 millió).


Maltese Falcon vitorlásról

A fedélzete átlátszó, hogy bejuttassa a belső térbe is a természetes napfényt. Aki megpihenne, 5 alacsonyabb fedélzet áll rendelkezésére luxuskabinokkal és egy átjáróval a fölső részen egy privát napozó területtel. A vitorlás legfelső része nyitott, ide ki lehet menni nézelődni, beszélgetni.

A hatalmas vitorlák motorjait számítógépek vezérlik, így a személyzet nagy része a luxuskörülmények között elszállásolt utasokról gondoskodik. Ezeknek a vitorláknak köszönhetően a hajó különlegesen gyors fordulásokra képes, és széllel szemben is kiválóan teljesít.

A forradalmi rendszerének köszönhetően ez a vitorlás 10 nap alatt képes átkelni az Atlanti-óceánon. Egy vitorlásnál ez rekord sebesség.

Jó lehet egy ilyen luxus vitorlás tulajdonosának lenni.