Eltűntnek nyilvánították a Volvo Ocean Race vitorlázóját

A hongkongi csapat vitorlázóját egy hullám sodorta le a hajó fedélzetéről 35 csomós szél sebesség mellett március 26-án, helyi idő szerint 13 óra 42 perckor.

John Fisher a Scallywag legénységének egyik tagja az óceánba veszett a Volvo Ocean Race hetedik, Aucklandből a brazíliai Itajaiba vezető szakaszán.

Fishert egy hullám sodorta le a fedélzetről. A hajók jelenleg olyan távol vitorláznak a szárazföldtől, hogy a segítség nyújtás ilyen esetben kizárólag akkor lehetséges, ha éppen a térségben halad egy másik hajó akit oda lehet irányítani.

Richard Brisius a Volvo Ocean Race elnöke közleményt adott ki:

Ez az eset mindenki számára szívszorító. Amikor elveszítünk egy társunkat, az olyan tragédia, amit soha senki sem szeretne átélni. A szívünk vele, családjával, barátaival és a csapat tagjaival van” – fogalmazott Richard Brisius

A hongkongi csapat vitorlázóját egy hullám sodorta le a hajó fedélzetéről 35 csomós szél sebesség mellett március 26-án, helyi idő szerint 13 óra 42 perckor.

A Scallywag csapat azonnal kiállt a versenyből és a keresésére indult. Ilyen esetben amikor a hajó 20 csomó feletti sebességgel halad, és 6-8 méteres hullámok vannak, hihetetlen gyorsan láthatatlanná válik egy vízbe esett ember. A tengeri mentéseket koordináló Maritime Rescue Coordination Center is a térségbe irányította a környéken tartózkodó hajókat, de sajnos a keresés estig nem járt sikerrel.

Az óceán 9 fokos hőmérsékletére és az eltelt időre való tekintettel sajnos nem tehetünk mást, mint hogy John Fishert hivatalosan is eltűntnek nyilvánítsuk”
– mondta Richard Briusis a Volvo Ocean Race elnöke.

A vitorlázás egyik fekete napja lesz örökre a mai.