2021 Rolex Sydney Hobart – A Black Jack ért elsőként Hobartba

Sima győzelem

Az időjárás előrejelzések alapján a LawConnect 100 lábast tartották a verseny legnagyobb esélyesének. Ám a Black Jack – Peter Harburg hajója – Mark Bredford vezetésével végig ott tudott maradni a kemény, erős szeles, törőhullámos első napi cirkálás közben a nehezebb, és ezért ilyen körülmények között jobbnak tartott LawConnect közelében. A verseny második napján a Bass Straiten egymást előzgetve küzdöttek, majd ahogy a szél gyengült és trükkösebbé vált, úgy lépett meg a versenyélete során igen kevés vereséget megélt Black Jack.

Helyi idő szerint éjféltájt érkezett meg a hobarti célba. 2 nap, 12 óra, 37 perc versnyidő után 12 tengeri mérföldet vert a LawConnectre és 17-et a harmadik százlábasra a Scallywag-re.

Sikeres bármilyen néven

Erre a táblára kerül a kupán a korábbi leggyorsabbak közé a Black Jack neve. Persze ugyanez a hajó 2009-ben már felkerült a listára – Fotó: Salty Dingo

Tattersall’s Cup

Az előnyszámításos győzelemért hajtanak a százlábasok mögött a többiek és ha a szél nem változik – sőt, frissülés várható a következő órákban – akkor a győztes az üldözők közül fog kikerülni. Sokáig nagyszerűen ment, tapadt a nagyobbakra a Stefan Racing Botin 80-as Grant Wharington hajója, ám az elmúlt órákban jelentősen lelassult Tasmánia keleti partjai közelében. A mezőny legcsiricsárébb (pink és szivárvány színekre festett) hajóját így már teljesen utolérte a fekete Whisper, David Griffith Judel/Vrolijk 62-ese.

A Whisper JV62-es az ötödik helyről készül előzni a Stefan Racinget – Fotó: Andrea Francolini

Fogyóban a Stefans Racing Botin 80-as lendülete – fotó: Salty Dingo

Az Ichi Ban mögött az előnyszámításos listán most második a Celestial – szintén TP52-es – , amelynek szkippere Sam Haynes  –   Fotó: Andrea Francolini

Ám jelen helyzetben ők is még csak a hatodikak az előnyszámításos versenyben. A legjobban jelenleg a tavalyi győztes TP52-es az Ichi Ban áll. Ők jelenleg 115 mérföldnyire járnak a céltól. A győzelmük lényegében attól függ, hogy amikor a Derwent-torkolatba érnek, kitart-e a szelük a folyón felfelé a célig. Illetve, hogy miként alakulnak a szélviszonyok a hátrébb járó, kisebb hajók számára. Amennyiben tovább frissül, akkor még semmi sem dől el az Ichi Ban vagy az őket most szorongató Celestial érkezésével.

Ruji

A verseny honlapján a nyomkövetős térkép ITT található.




Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!