Hajókatasztrófa: tanker ütközött teherhajóval, 30 ember eltűnt

A panamai olajszállító Iránból tartott Dél-Koreába, amikor szombat éjjel a parttól 257 kilométerre összeütközött a hongkongi CF Crystal teherhajóval.

fotó © HANDOUT/AFP

Iráni olajszállítóval ütközött egy hongkongi hajó a kelet-kínai partoknál

Összeütközött két tengerjáró hajó a kelet-kínai partoknál, az egyik olajszállító tankeren tűz ütött ki, 32 tengerész eltűnt.

Az első jelentések szerint a kigyulladt tanker iráni volt és panamai zászló alatt hajózott. Az eltűnt tengerészek – 30 iráni és két bangladesi állampolgár – valamennyien a Szanchi fedélzetén dolgoztak. Egy helyszíni felvétel szerint hatalmas lángok csaptak fel az olajszállító hajóból, amely körül fekete füstfelhő úszott.

A katasztrófa oka egyelőre nem ismert, a mentés és az eltűntek keresése megkezdődött.

A kínai tengerészeti hatóságok rendőrségi és tisztító hajókat küldtek a helyszínre. A koreai parti őrség egy hajóval és egy repülőgéppel szintén részt vesz az eltűntek utáni kutatásban.

A 274 méter hosszú, 136 ezer tonna olajat szállító panamai tanker Iránból tartott Dél-Koreába, amikor összeütközött az Egyesült Államokból Kínába élelmiszert szállító CF Crystal teherhajóval. A teherhajó hongkongi felségjellel hajózott, 21 fős kínai személyzetet megmentették. (Reuters/MTI)