3 hajózási gigavállalat, amelyek nélkül megbénulna a világ

Elképesztő mennyiségű árut szállítanak azok az áruszállító cégek, akiknek köszönhetően ma tudunk a világ bármely tájáról csomagot rendelni vagy küldeni.

Elképesztő mennyiségű árut mozgatnak és szállítanak minden egyes percben azok a globális jelenléttel bíró áruszállító cégek, akiknek köszönhetően mára gond nélkül tudunk a világ bármely tájáról csomagot rendelni vagy küldeni.

Mostani cikkünkben összeszedtük, hogy árbevételük alapján melyek a legnagyobb hajózási áruszállító cégek a világon.


3. CMA CGM Group, 15, 9 milliárd dollár

A francia szállítmányozó céget 1978-ban alapították, a vízi szállítmámyozással foglalkozó vállalat jelenleg mintegy 160 országban van jelen és mintegy 29 ezer embert foglalkoztat világszerte. Szállítmányozásból a cégnek mintegy 16 milliárd dollárnyi éves bevétele keletkezett 2017-ben, ezzel a tizedik legnagyobb szállítmányozó cégnek számít a világon.


2. Mediterranean Shipping Company, 17,6 milliárd dollár

A Mediterranean Shipping Company vagy röviden MSC egy svájci székhelyű szállítmányozó cég, 155 országban vannak jelen világszerte és mintegy 70 ezer embernek adnak munkát. A cég tavaly 17,6 milliárd dollárnyi bevételt szerzett szállítmányozásból, ahogyan a CMA CGM-nél, úgy az MSC-nél is a szállítmányozási tevékenység adja a bevétel 100%-át.


1. The Maersk Group, 26,4 milliárd dollár

A dán céget 1904-ben alapították. A szállítmányozással és logisztikával foglalkozó cég több márkából áll, konténerhajózásban vezető vállalatnak számít a világon. A cég az energiaszektorban is jelentős névnek számít, mintegy 130 országban vannak jelen. Tavalyi 26,4 milliárd dolláros bevételt hoztak szállítmányozásból, ezzel a negyedik legnagyobb szereplők az áruszállítás területén.