Kalózok raboltak el egy magyar hajóst Nigéria partjainál

A hamburgi székhelyű Peter Doehle azt közölte, a hajót szombaton kora reggel támadták meg, amikor Nigéria egyik kikötője felé hajózott.

Kalózok raboltak el hat embert, köztük egy magyart is egy német konténerhajóról Nigéria partjainál.

A Reuters az érintett hajózási vállalat közlésére hivatkozva írta meg a kalóztámadás hírét.

A hamburgi székhelyű Peter Doehle Schiffarhrts KG azt közölte, a hajót szombaton kora reggel támadták meg, amikor Nigéria egyik kikötője felé hajózott. A legénységből hat embert emberrablók vittek magukkal.

Bár a cég csak annyit közölt, hogy németek nem voltak az elraboltak között, a Reuters hivatalos forrásokból úgy tudja, négy Fülöp-szigeteki, egy ukrán és egy magyar állampolgárt vittek magukkal a kalózok.

Az emberrablókkal eddig még nem vették fel a kapcsolatot senkivel, a hajó pedig a további 12 fős legénységgel elhajózott Nigéria közeléből.

A 24.hu portálnak a Külügyminisztérium az alábbiakat írta:

A TEK válságközpontja és a Külgazdasági és Külügyminisztérium természetesen tud az esetről és foglalkozik vele. Kapcsolatban vagyunk a német és nigériai hatóságokkal.

Hozzátették, hogy bővebb felvilágosítást csak akkor adnak, ha ezzel nem kockáztatják az ügy sikeres befejezését. A német Welt N24 értesülései szerint az érintettek családját már értesítették a hatóságok.