Ilyen a Volvo Ocean Race viharban – Videó

A legnagyobb kihívás a nem ritkán 30 méteres hullámokon és 60 csomós (110km/h) szélben vitorlázni!

volvo-ocean-race-vitorlazas-sailing-storm-vihar-hajozashu

A Volvo Ocean Race vitorlás verseny célja, hogy 10 ország 10 városának érintésével, 39 379 tengeri mérföld megtételével körbehajózni a Földet.

A vitorlázásban sok “leg-” verseny van. Akár az Amerika Kupa, akár a Vendée Globe-ot vesszük, van olyan szempont, ami alapján ezek az események a legek, ugyanakkor nem vitázhatunk abban, hogy a legénységes offshore vitorlázás csúcsa nem más, mint a háromévente megrendezett Volvo Ocean Race!

Az 1973-ban – még Whitbread Round the World Race néven – útjára indított és három évente megrendezett Volvo Ocean Race (VOR) napjaink egyik legnagyobb érdeklődéssel követett vitorlás versenye.

A legnagyobb kihívás ezeken a vizeken vitorlázni a versenyzők számára, nem ritkán 30 méteres hullámokon 60 csomós (110km/h) szélben kell haladniuk.

Az általános útvonal az Atlanti-óceánon indul dél felé, megkerülve Afrikát  a Déli-óceánon folytatódik a verseny. A legutóbbi verseny útvonala: Alicante – rajt, Fokváros, Abu Dhabi, Sanya, Auckland, Itaji, Newport, Lisszabon, Lorient, Hága, Göteborg – befutó.


Íme, egy friss összeállítás, hogy milyen is ez a verseny: