Érdi Mári olimpiai kvótát szerzett és bekerült az éremfutamba

Érdi Mária Laser Radialban kvótát szerzett a 2020-as tokiói olimpiára az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon.

A csütörtöki utolsó Laser Radial Arany csoport futamban Mári a 11. helyen ért célba, így összesítésben a 10. helyre jött előre. Vagyis szerepelhet az éremfutamban! Fő célját a tokiói kvalifikációt pedig magabiztosan megszerezte.

Az éremfutamban a legjobb tíz versenyző rajtolhat el és az eredményt dupla ponttal veszik számításba. Mári nyugodtan, felszabadultan vitorlázhat. Ha győz a futamban, akkor is a legjobb esetben a hetedik helyig kerülhet előre. Az is csodálatos helyezés a néhány év alatt villámgyorsan az élvonalba jutott magyar lánynak.

A Laser Radial Medal Race rajt tervezett időpontja 14.50 és élőben nézhető a verseny honlapján ITT

Az aarhusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon 18 kvótát osztanak ebben a hajóosztályban. A mindössze 20 éves vitorlázó pályafutása második olimpiájára készülhet. Rióban 18 évesen a 14. helyen végzett.

Érdi Mária kvótaszerzése tulajdonképpen papírformának nevezhető, mivel az elmúlt időszakban kiemelkedően szerepelt a nemzetközi viadalokon:

  • Januárban Miamiban 4. lett a világkupán
  • Áprilisban Hyeresben 5. lett az Európa-bajnokságon
  • A hatalmas hagyományokkal bíró, nagyon rangos Palma de Mallorca-i versenyen, a Trofeo Princessa Sofián pedig a harmadik pozícióban zárt.
  • Májusban a franciaországi La Rochelles-ben rendezett Európa-bajnokságon az 5. helyet szerezte meg.

Berecz Zsombor megnyerte a világbajnokságot, amely a magyar vitorlás sport valaha elért legnagyobb sikere. Részletesen írtunk róla IDE KATTINTVA

Berecz Zsombor Finn Vilagbajnok Aarhus 2018 Sailing Vitorlazas HAJOZASHU

Berecz Zsombor, fotó © Cserta Gábor

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!