Érdi Mári bronzérmet nyert a Trofeo Princesa Sofian

Pályafutása első érmét nyerte felnőtt, Világkupa-szintű mezőnyben Érdi Mári azzal, hogy a harmadik helyre ugrott az éremfutamban elért 4. helyével.

fotó © Tomas Moya | Sailing Energy

Két helyet javítva a harmadik helyig tudott előre jönni Érdi Mári a szombati éremfutamban. Mellette Vadnai Benjamin és a 470-es Gyapjas-hajó is beérkezett a világ legszűkebb élvonalába.

Pályafutása első érmét nyerte felnőtt, Világkupa-szintű mezőnyben Érdi Mári azzal, hogy az ötödikről harmadik helyre ugrott az éremfutamban elért 4. helyével. Ez a helyezés pont elég volt ahhoz, hogy megelőzze – további 110 versenytársa mellett – a riói olimpiai bajnok, tavalyi világbajnok holland Marit Bouwmeestert is, aki még bronzérmes pozícióban kezdte a medalrace-t, de “csak” 7. lett. Meg persze a döntő végére Mári elé éppen becsúszó belga hajót, amely a medalrace-ben korai rajtos volt, ezért kizárták. A versenyt az éremfutamban 6. helyen végzett dán Anne-Marie Rindom – aki végig az első háromban volt – nyerte a brit Alison Young előtt.

Érdekes futam volt, mindenki a szél balra fordulását várta, így is rajtolt a mezőny, de még időben sikerült észrevenni egy jobb oldali frissülést, amivel a 4. helyen értem fel az első bójához és ezt tartani is tudtam a futam végéig” – számolt be Mári a medalrace-ről.

Mári a teljes mezőnyből kiemelkedően egyenletesen versenyzett, a kieső futamán kívül 14. volt a legrosszabb helyezése, közvetlen vetélytársai közül csak a győztes dán Anne-Marie Rindom állt jobban, neki a kieső 22. mellett 10. volt a legrosszabb futama. A többiek mind összehoztak legalább két húszon felüli futamot.

Pont ez volt a palmai verseny egyik célja, hogy minél egyenletesebb futameredményeket érjek el.”

Ez annak ellenére is sikerült, hogy Mári egyedül volt a versenyen, edzője Ian Ainslie ezúttal nem tartott vele, de minden reggel és este konzultáltak – a pályára meg kihúzta a japán lány edzője. “Nagyon örülök ennek az éremnek, de tudjuk, hogy nagyon sokat kell dolgozni a jövőben a versenyzés szinte minden elemén.” (hunsail.hu)