2700 lóerős szörny a Mercedes és a Cigarette Racingtől – Tirranna AMG Edition

Tirranna AMG Edition: konyha, fürdőszoba, és eszméletlen hangrendszer. A Mercedes ikonikus G-osztályát senkinek nem kell bemutatni.

A Miami International Boat Shown mutatkozott be a Mercedes-Benz és a Cigarette Racing sokéves együttműködésének legújabb gyermeke, a G 63 AMG által inspirált 59′ Tirranna AMG Edition nevű motorcsónak. Ez a hajógyártó kínálatának legújabb csúcsmodellje.

A 26 személy szállítására alkalmas speedboat 129 km/órás csúcssebességre képes. Girostabilizátora 80%-kal csökkenti a rázkódást, így a hullámosabb vizeken is stabil marad. A kikötésnél való könnyebb manőverezés érdekében pedig elől, és hátul is van egy-egy hajtómű.

fotó: Mercedes-Benz

Hat darab, szuperfeltöltővel ellátott, 4,6-literes V8-as Mercury Racing 450R-es külső motorjai hatalmas erőket tudnak megmozgatni a 2700 lóerővel.

A hajótestet feketére festik, amelyet arany részletekkel dobnak fel. A csónak belseje kárpitozott, és kék-bézs színekben díszeleg. Ennek az anyaga hővisszaverő, így a nyári kéjutazások alkalmával sem sül meg benne az ember. A különleges bőrkikészítési eljárásnak köszönhetően a kárpit a napfény 30%-át veri vissza.

fotó: Mercedes-Benz

A műszerfalon hatalmas digitális képernyők találhatóak, olyan nanokezelt felülettel, ami megszünteti a tükröződést, és hőálló.

fotó: Mercedes-Benz

A szórakozásra vágyóknak egy 29 hangszórós, 5200 wattos hangrendszer áll a rendelkezésére.

A hajó hátsó részében egy mosogatóval és grillsütővel is ellátott „konyha” is van.

fotó: Mercedes-Benz

A fedélzet alatti belső részen egy kanapé, hűtő, franciaágy, és egy fürdőszoba rejtőzik, utóbbiban még zuhanykabin is van.

fotó: Mercedes-Benz

A hajóhoz az AMG szakemberei egy különleges G 63 AMG-t is építettek, amelynek utasterében a hajón használt bőrökkel vonták be az üléseket, 22 colos kovácsolt alufelniket használnak és ütközőrács is van az első lökhárító előtt.

fotó: Mercedes-Benz

A motorcsónak ára információink szerint több mint 1 milliárd forintnak megfelelő dollár.

A Mercedes G 63 AMG 50 millió forintról indul.

fotó: Mercedes-Benz

fotó: Mercedes-Benz

fotó: Mercedes-Benz

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!