Hosszabb élettartam és megbízhatóság

Suzuki hajómotorok - a szakértők választása világszerte. A hajómotorok megbízhatósága nagyban hozzájárúl élettartamukhoz.

A Suzuki négyütemű hajómotorjainak mindegyike a legfejlettebb technológiát képviseli, mindemellett kimondottan kompakt és üzemanyag-hatékony.

A könnyű és hordozható DF2.5-től a díjnyertes, nagy teljesítményű V6-os DF350-ig terjedő teljes motorpalettának köszönhetően a Suzuki minden alkalmazási formára kiváló hajómotort kínál, legyen az pihenés vagy éppen kereskedelmi felhasználás. Számtalan oka van annak, hogy egyre több hajóüzemeltető választ Suzuki hajómotort a kereskedelmi felhasználású hajói számára is.

6 részes cikksorozatunk harmadik részét olvashatjátok.

6 / 3.

Suzuki hajómotorok – a szakértők választása világszerte

A hajómotorok megbízhatósága nagyban hozzájárúl élettartamukhoz.


A franciaországi osztrigatermelő Nicolas Mureau, Mathieu Mureau testvérek a Suzuki DF300AP típusú motorjait használják.

1980 óta használok Suzukit, két halászhajóm van, az egyiken két darab Suzuki DF300, a másikon egy Suzuki DF175 hajómotor. Két darab DF250-esünk volt, amit 2 db DF300AP-re cseréltünk mostanában (2015-ben), több mint 3000 óra használat után. A négyütemű hajómotorokra való áttérés egy percig sem volt kérdéses a szá- munkra, tekintettel az előnyökre! Élettartamuk háromszorosa a kétüteműekének, az üzemanyag-fogyasztásuk pedig a fele, mindemellett sokkal csendesebbek és nem füstölnek! A mi iparágunkban ilyen hajómotorra van szükség, mivel több tonnányi osztrigát szállítunk hatalmas távolságokra. Takarékosnak, megbízhatónak és tartósnak kell lennie. Ezért használunk Suzuki V6-ost immár 12 éve. Az évek során más gyártmányokat is kipróbáltunk, tapasztalataink alapján immár a Suzukit ajánljuk mindenkinek: a legmegbízhatóbb márka a piacon.

Suzuki korróziógátló bevonat:

A külső bevonat és a hajómotor alumíniumötvözet felülete közé kerülő különleges kémiai tulajdonságokkal bíró korróziógátló bevonat minden Suzuki hajómotor modellen megtalálható, ami már jó ideje bebizonyította, hogy nagyon hatékonyan képes ellenállni a korróziónak.

Kettős vízbeömlő nyílás:

A motor hűtését a hajtóműház alján lévő vízbelépő nyílásokon beáramló víz biztosítja. A kettős beömlőnyíláson több víz áramlik a hajtóműházba, ezáltal nő a hűtés hatásfoka. A hajtóműház elején kialakítottunk egy elülső beömlőnyílást, ezáltal különösen a nagy sebesség esetén nő a belépő vízmennyiség. A második beömlőnyílás szintén alacsonyan helyezkedik el, ami lehetővé teszi pl. a DF300AP/250AP hajómotorok számára a sekélyvízi használatot is.


Ismerje meg jobban az innovatív és üzemanyag-takarékos Suzuki hajómotorokat, melyekről részletes információt a www.suzukimarine.hu honlapon talál.