sailing-sailboat-yacht-jacht-1000-sziget-utvonal-horvatorszag-vitorlazas-hajozashu

Horvátország az 1000 Sziget útvonala

A Földközi tenger egyik legnyugodtabb és legtisztább vízű tengere az Adria, tökéletes helyszín vitorlázásra, a tengerpart szépségeinek motorcsónakos felfedezésére vagy egyszerűen csak rekreációs horgászatra.

A 6278 km hosszú partszakasz mentén 1244 sziget, szigetecske, szikla és zátony található, több ezer, egész évben elérhető száraz és nedves dokkal és modern kikötőkkel, ahol bérelhető yachtok mellett lehetőség van professzionális vitorlás tanfolyamokon való részvételre is.

A szigetek körhajózásával ugyanis egy valóban csodás nézőpontból fedezhetjük fel a horvát partokat.


A Kornati szigetcsoport

89 különleges szigetből áll. Ez a nemzeti park egy valódi tengeri labirintus a vitorlázás minden rajongója számára, s egyben tökéletes hely ahhoz, hogy ismét egybeforrjunk az érintetlen természettel.

kornati-szigetcsoport-sziget-1000-sziget-utvonal-horvatorszag-vitorlazas-hajozashu


Ha kedveled a vízi sportokat,

vagy szívesen kipróbálnád őket, akkor neked Brač szigetén a helyed. Itt ugyanis féktelenül élvezheted a szörfözés örömeit a Zlatni rat strandon fúvó szélben, illetve a búvárkodást, a vízisíelést, a tengeri kajakozást és jet-skizést – kilátással a szigetre.

bol-brac-sziget-1000-sziget-utvonal-horvatorszag-vitorlazas-hajozashu


Pihenés, lazulás, wellness

Az izgalmak után itt az ideje minden üdülés alapvetésének, ami nem más, mint maga a pihenés és a lazulás. Ehhez pedig Lošinj, a vitalitás szigete az eszményi helyszín. Az egészségturizmus közel 125 éves tradíciójával büszkélkedő Lošinjon a levegő olyan tiszta, hogy minden egyes lélegzetvétellel energiát ajándékoz a szervezetnek!

losinj-sziget-1000-sziget-utvonal-horvatorszag-vitorlazas-hajozashu


Ha esetleg a kiadós pihenéstől megéheztél volna,

akkor a helyi finomságok megkóstolásához irány Vis-sziget! A visi konobákban megízlelheted a hamisítatlan dalmát tengeri herkentyűs buzara-t, a friss halat, a langusztát és a kagylókat, illetve a különleges természetes likőröket és borokat, mint például a Vugava és Plančić Hvar szigetéről. Jó étvágyat és egészségünkre!

seafood-kagylo-languszta-rak-kalamari-sziget-1000-sziget-utvonal-horvatorszag-vitorlazas-hajozashu


Ha már úgy is Vis szigetén jársz,

feltétlenül keresd fel a Kék barlangot a Vistől alig öt kilométerre lévő szomszédos Biševo szigetecskén. Ez a népszerű barlang a nap meghatározott szakában felsejlő varázslatos és elbűvölő kék fényről kapta a nevét.

kek-barlang-vis-sziget-1000-sziget-utvonal-horvatorszag-vitorlazas-hajozashu


Világítótornyok

Az 1000 sziget fantasztikus útvonala alkonyatkor ér véget az aprócska Poreren! Eltudsz képzelni különlegesebb helyet a pirkadat fogadásához, mint ez a több száz éves világítótorony, amely egy 80 méter széles kő tetején trónol? Erre az éjszakára bizonyára örökre emlékezni fogsz!

porer-vilagitororony-sziget-1000-sziget-utvonal-horvatorszag-vitorlazas-hajozashu

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!