Bezár a Duna Garden Yachtkikötő és Hotel Dél-Pesten

A Duna-ág partján elhelyezkedő, 22 szobás hotel és 19 kikötőhellyel rendelkező hely működése és története drámai gyorsasággal ér véget.

Döbbenetes gyorsasággal bezár a Dél-Pest egyik legmenőbb étterme és esküvői helyszíne, a XX. kerületi Vízisport út 12-18. alatt található Duna Garden (DG) étterem, hotel, grillterasz és jachtklub.

A zoom.hu információi szerint január 22-e, hétfő délután több leszervezett és már lekötött esküvőt, pontosabban menyasszonyt és vőlegényt azzal hívtak fel a Duna Gardentől, hogy sajnos minden ilyen és hasonló eseményt törölniük kell, ugyanis január 25-én bezárnak és megszűnnek. A már kifizetett foglalókat pedig visszautalják. A hely csütörtöktől nem működik tovább ebben a formában.

Váratlanul jött

Az információt hétfőn késő este a Duna Gardenben érdeklődésünkre megerősítették. Ez egyébként délután már a Duna Garden Facebook oldalán is olvasható volt. Sokkal többet azonban nem mondtak.

Egyéb forrásaink szerint az egészen pazar adottságú, a Duna-ág partján elhelyezkedő, 22 szobás hotel és 19 jachtférőhellyel rendelkező hely működése és története valóban drámai gyorsasággal ér véget. A DG közösségi oldala is azt közvetíti, hogy a változás villámcsapásként érte őket. Január 19-én, pénteken például még a következő heti napi menüt ismertették, többek között erre készültek. Hétfőn pedig már a bezárásról értesítették az ügyfeleket.

Valaki kinézte magának?

A jobban értesültnek mutatkozó kommentek szerint valaki „megkívánta” a helyet. Több késő este nyilatkozó forrásunk is úgy fogalmazott, hogy valójában „nem szeretné kimondani, de politikai szál” lehet az ügy mögött. Úgy tudjuk, a helyet működtető Trebron Dunagarden Kft. csak üzemeltető volt, vagyis a DG nem a tulajdonuk.

A hely a pesterzsébeti önkormányzaté, amely hirtelenjében pályázatot írt ki a működtetésre, a jelenlegi üzemeltetőnek pedig mennie kell.

A Duna Garden több alkalmazottja azt mondta a Zoom.hu-nak, hogy ők is hétfőn értesültek a fejleményekről, s úgy tudják, „csütörtöktől vége”. Igyekeztünk megtudni, hogy valóban politikai szál húzódik-e meg a fejlemények mögött, de ezt firtató kérdésünkre csak néma csönd volt a vonal végén.

szállásfoglalás hotelek wellness ajánlatok utazás szállásvadász