Nemzetközi Hajós Szakmai Kongresszust rendeznek Budapesten

2018. január 18-án a Személyhajósok Szövetsége a Magyar Hajózási Országos Szövetséggel Nemzetközi Hajós Szakmai Kongresszust rendez Budapesten.

A Személyhajósok Szövetsége a Magyar Hajózási Országos Szövetség partnerségével Nemzetközi Hajós Szakmai Kongresszust rendez a Gróf Széchenyi termes személyhajó fedélzetén.

A szervezők a rendezvényükkel szeretnék közelebb hozni egymáshoz a magyar hivatásos hajós szakembereket. Szeretettel várnak minden olyan kollégát, aki a hivatásos belvízi hajózásban érintett, a matrózoktól a gépészeken, kapitányokon keresztül a cégvezetőkig. Ez az esemény lehetőséget biztosít a DANTE pályázat 3-as és 4-es munkacsomag (WP3,WP4) inputok beszerzéséhez és a pályázat megismertetéséhez az érintett felhasználókkal.

Az esemény részletes programterve IDE KATTINTVA megtekinthető.


Hasznos információk:

Időpont: 2018. január 18.

Belépő: INGYENES de regisztrációhoz kötött

Helyszín: Gróf Széchenyi Hajó, Budapest, Akadémia 3 kikötő

  • STADT PASSAU típusú dízel-elektromos oldalkerekes személyhajó
  • ENI szám: 8601737
  • Mmsi: 243071723 pozíció
  • Callsign: HGQW

A Gróf Széchenyi hajó a Duna budapesti szakaszának egyetlen még működő lapátkerekes, kétfedélzetes hajója, amely a magyar kereskedelmi hajózás atyjának, a Pestet és Budát összekapcsoló hazafinak a nevét viseli. Az első elektromosan irányított hajók egyike, amelynek 8 cilinderes Sulzer főhajtőműve mai napig dobog, működő lapátkerekei pedig végigutazták a huszadik század második felét napjainkig.