Érdi Mári ismét nyert Ausztráliában

A NSW Laser Coast Championships 2016-on 45 radiálos indult. Összetettben a második, lányok között az első lettem.

erdi-mari-mariaerdi-ausztralia-virag-flower-traning-edzes-vitorlazas-laser-radial-hajozashu

Érdi Mári megnyerte Austral Laser “Coast Championship” elnevezésű nyílt (országos) versenyt.

A beszámolót halljuk az Ő szavaival:


Halló itt újra Ausztrália!🐨

Az elmúlt hét az Új-Dél Wales-i Laser Coast Championship-re való felkészülés jegyében telt.

Kedden még egyedül teljesítettem az edzőm által kiszabott

napi edzésadagot: reggel 13 km futás, 2,5 óra vitorlázás, spining és végül lehengerelés.

Szerdán azonban megérkeztek edzőtársaim: Sam King és Joshua Ragg Tasmániából valamint  két helyi versenyző: Jordan Makin és Paige Caldecoat.

Ezen a héten mindenféle időjárási körülmények között edzettünk. Volt, amikor alig fújt a szél ( legalább ezt is gyakorolhattam, hiszen versenyeken sokszor meggyűlik a gyenge széllel a bajom), volt amikor nagyon erős szél volt. A verseny, az NSW Laser Coast Championships 2016, is hasonlóan alakult. Az 1. versenynapon szombaton csak 14 órakor indult az első futam, addig ugyanis szélcsend miatt halasztás volt, vasárnap viszont maximálisan csak a “lógásról/hiking-ról” szólt.

Első versenynap: (szombat):

1. futam: az 1. bójánál 3. voltam, a hátszeles szakaszon feljöttem az első helyre, majd lelőtték a futamot, mert leállt a szél.

2. futam: az 1. bójához másodikként értem, hátszélben feljöttem az első helyre. A második kreuzeon a szél teljesen elfordult balra, így ötödiknek vettem a kreuzbóját. végül hátszélben sikerült még egy helyet javítanom, így negyedikként zártam a második futamot.
3. futam: A 3. futamban nem volt olyan jó a rajtom. Az első bóját 5-ként vettem, majd a futam végére innen jöttem fel a második helyre. Bár az utolsó bóját elsőnek vettem, de eléggé befújt a szél azon a szakaszon, izgultam is, így történt, hogy Finn Alexander legyőzött a harmadik futamban.

erdi-mari-lase-coast-championship-ausztralia-laser-radial-vitorlazas-hajozashu-szelcsend

Második versenynap: (vasárnap)

1. futam: Az első bójánál nem voltam túl jó helyen, így azzal telt a futamom, hogy szépen jöttem jövögettem felfelé a 4. helyre.

2. futam: Elsőnek értem fel az első bójához, végül harmadiknak futottam be, mert nagyon-nagyon fújt a szél és már nagyon fáradt voltam.

A NSW Laser Coast Championships 2016-on 45 radiálos indult. Összetettben a második, lányok között az első lettem.

A bal oldalamon Finn van, ő nyerte a versenyt a jobbon pedig a masters versenyző aki harmadik lett összetettben és úgy ment az utolsó napon hogy 1.,2… néztem is hogy mi van már. Aztán a parton megláttam hogy milyen magas és rájöttem, hogy nagy szélben azért verhetett meg mert kb 15 kilóval nehezebb nálam…

erdi-mari-lase-coast-championship-ausztralia-laser-radial-vitorlazas-hajozashu