A Concise trimarán nyerte a Rolex Fastnet Racet

Rekordszámú 368 hajó közel 2700 versenyzője nevezett az idei 2017-es Rolex Fastnet Race-re.

Concise Trimaran Rolex Fastnet Race Gyoztes Champion Vitorlazas HAJOZASHU

Rekordszámú 368 hajó közel 2700 versenyzője nevezett az idei 2017-es Rolex Fastnet Race-re.

A mezőnyben ott vannak a MOD 70-es trimaránok, a maxik közül az ausztrál CQS, a Rambler 88 és a Nikata 115 lábas. A versenyen indult a Volvo Ocean Race mezőnye is, mivel a Fastnet Race a VOR Leg Zero második etapja, továbbá az IMOCA 60-asok, a Figarok is mind indulnak a világ egyik legkeményebb offshore versenyén, tehát joggal mondhatjuk, hogy a versenyek történetében a legnagyobb és legsokszínűbb mezőny állt rajthoz.

A Fastnet Race minden második évben megrendezésre kerülő 608 mérföldes verseny. A rajt Cowes-ben van és a híres Fastnet sziklát kell megkerülni, majd visszatérni Plymouth-ba. A verseny egytestű rekordját az Abu Dhabi nevű Volvo 70-es tartja 42 óra 39 perc idővel. Az abszolút rekordot pedig a 130 lábas Banque Populaire V. trimarán Loick Peyron kormányzásával, idejük 32 óra 48 perc. Idén a Volvo Ocean Race flotta Leg Zero versenysorozatának szerves része a Rolex Fastnet Race.


A 2017-es idei versenyen a Concise nevű MOD 70-es tirmaránnak sikerült megszereznie az abszolút győzelmet.

A Volvo Ocean Race csapatok között kiélezett volt a befutó. A Leg Zero első etapját nyerő MAPFRE mindössze 56 mp-et kapott a Dongfeng Race-től, így ők nyerték a Leg Zero második etapját. A harmadik Team Brunel lett, és a 605 tengeri mérföldes távon ők is csak hat percel maradtak el a győztes idejétől.