Speciális ISAF verseny lett a Star Sailors League

Ebbe a kategóriába olyan rangos versenyek tartoznak mint az America’s Cup, a Volvo Ocean Race, az Extreme Sailing Series és a WMRT.

A versenysorozatot 2013-ban alapították Svájcban, hogy a nem olimpiai hajóosztályú Star-nak legyen egy saját versenysorozata.

Minden év decemberében a megrendezik a Star Sailors League Final versenyt, amely a sorozat legértékesebb versenye.

Az itt győzedelmeskedő versenyző 40.000 dollárt is kap a 4000 versenypont mellé.

A decemberi döntőkből eddig négyet rendeztek, a legeredményesebb versenyző az amerikai Mark Mendelblat volt, neki eddig kétszer sikerült nyernie és egyszer harmadik lett.

2016-ban az SSL Final versenyen Berecz Zsombor (alábbi fotón) is vitorlázott a döntőben Vasilij Zbogar legénységeként, ahol a selejtezők során megnyertek egy futamot, végül a 13 helyen végeztek a döntőben.

Bow: 95, Skipper: Vasilij Zbogar SLO, Crew: Zsombor Bercz HUN

Múlt héten a Puerto Vallartaban rendezett ISAf konferencián a nemzetközi szervezet felkarolta ezt az eseményt is, és beválasztotta a Special Event kategóriába.

Ebbe a kategóriába olyan rangos versenyek tartoznak mint az America’s Cup, a Volvo Ocean Race, az Extreme Sailing Series és a WMRT.

Az idei SSL Final elég izgalmasnak ígérkezik ha megnézzük a nevezési listát, szinte egytől-egyik olimpiai és világbajnokok állnak rajthoz.