the-bar-tihany-kikoto-etterem-hajozashu the-bar-tihany-kikoto-etterem-hajozashu the-bar-tihany-kikoto-etterem-hajozashu the-bar-tihany-kikoto-etterem-hajozashu

THE Bar Tihany

Tihany, Kenderföld út 19, Magyarország

A Balaton egyik igazán exkluzív helyszínét a zöld lombokkal dúsított Tihanyi-félsziget keleti oldalán találod, a Tihanyi Hajóállomás és a rév között nagyjából félúton.

A Balaton egyik igazán exkluzív helyszínét a zöld lombokkal dúsított Tihanyi-félsziget keleti oldalán találod, a Tihanyi Hajóállomás és a rév között nagyjából félúton, a Tihanyi Hajós Egylet területén.

Rossz hír, hogy a móló végén található bárt a szárazföld felől kizárólag a THE tagjai közelíthetik meg, a jó viszont az, hogy a víz felől szabad a pálya. Akár SUP-pal is be lehet evezni egy italra a THE Bárba, például a közeli SUP Centerből.

Az étlapon a nyárias, könnyű ételek dominálnak, a kínálatban pedig szerepel a lazac steak és pisztráng is. A húsok többségét szuvidolással készítik elő, így amellett, hogy megőrzik a frissességüket, az állaguk is omlós marad – ezt az általunk megkóstolt kacsamell is igazolta. A zöldségeket és gyümölcsöket a balatonfüredi piacról szerzik be, ugyanúgy, mint az egyébként Szentantalfáról érkező termelői kecskesajtot is.

A THE Bár június közepétől kezdve minden nap kinyit, az elő- és utószezonban pedig hétvégente, illetve a kikötőben rendezett versenyek idején érdemes becélozni. Akik pedig fáklyákkal, úszó mécsesekkel és élőzenével szeretnek bulizni, azoknak a full moon partik biztos befutók lehetnek. Mindezek mellett a főételek 2500-3500 forintba kerülnek, a kikötői szabályoknak megfelelően pedig a pórázon tartott kutyusokat nagyon szívesen fogadják.

Ezek a helyek is érdekelhetnek